Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:479673
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Komunikācija ir līdzeklis, ar kura palīdzību saistām sevi ar pārējo cilvēci. Mēs dzīvojam diezgan simboliskā vidē, jo simboliskā komunikācija ir kļuvusi par galveno mehānismu, kas palīdz mums koordinēt un strukturēt savu uzvedību grupās un sabiedrībās.
Simbols ir zīme, kas noraida nozīmi ar sabiedrībā pieņemtu vienošanos palīdzību, savstarpēju sapratni par šī simbola nozīmi grupas vai visas sabiedrības līmenī.
Simboliskās komunikācijas ietvaros žestus saprot kā sociālus aktus ar simbolisku nozīmīgumu, kas kalpo komunikatīviem mērķiem. Plaši izplatītais žests — galvas kustības no vienas puses uz otru — ar nozīmi «nē» sastopams daudzās kultūrās ar vienu un to pašu nozīmi, bet ir specifiskāki žesti, kas raksturīgi tikai kādai noteiktai kultūrai. Tāpēc starpkultūru komunikācijā var rasties pārpratumi, jo žestu nozīme tiek interpretēta pretēji iecerētajai. To der ievērot, organizējot starptautiskas darījumu tikšanās. Pēdējos gados ir pierādīts, ka veiksmīgu darbību gan indivīda, gan organizācijas līmenī nosaka emocionālā inteliģence, kuras viens no būtiskākajiem aspektiem ir saskarsme
Ar ķermeņa valodas vai neverbālās komunikācijas palīdzību mēs pārējiem pārraidām informāciju par savām sajūtām, attieksmēm un nolūkiem. Ķermeņa valoda ir cieši saistīta arī ar statusu. Sociālās psiholoģijas pētnieki noskaidrojuši, ka priekšniekam runājot ar padoto, hierarhijas zemākais loceklis cenšas klausīties ieinteresēti ar viņa vai viņas acu skatienu cieši pievērstu runātājam. Skatīšanās apkārt nozīmētu cieņas trūkumu. Taču, kad runā padotais, tiek uzskatīts par pieņemamu, ja priekšnieks raugās apkārt vai savā pulkstenī. Parasti cilvēks ar augstāku statusu runā vairāk, pretendē uz lielāku telpas daļu sev apkārt un biežāk pārtrauc otru nekā zemāku amatu vai statusu ieņemošie cilvēki — tādas atziņas savā grāmatā «Sociālā psiholoģija» apkopojis Džeimss Vander-Zandens. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties