Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:598336
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Žesti    4
2.  Problēmas un iespējas žestu lietošanā    5
3.  Ķermeņa valoda    7
  Nobeigums    8
  Atsauces    9
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Žesti pavada mūsu ikdienu – mēs tos lietojam apzināti un neapzināti, kā arī lai pateiktu to, ko vēlamies, neizmantojot vārdus. Ar žestiem cilvēki var izteikt emocijas, apzīmēt lietas, kam nevar atrast vārdu, uzsvērt sacīto un vieglāk izteikt savu domu. Tomēr, izmantojot dažādus žestus, it sevišķi darot to citās kultūrās, kuru paražas un tikumus komunikators nepārzin, ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Dažādas kultūras, pat ja tās izmanto vienu valodu vai pat atrodas vienā valstī, var nepareizi saprast kādus konkrētus žestus, kā, piemēram, rādītājpirkstu un vidējo pirkstu saliktu “V” zīmē, kas Austrālijā un ASV (abas angliski runājošas valstis) nozīmē pilnīgi dažādas lietas, turklāt Austrālijā šis žests skaitās nepieklājīgs. Tāpat arī jāatceras, ka ir valstis, kurās dažādi žesti ir aizliegti, un tās nav tikai dziļi reliģiozas valstis kā Tuvajos Austrumos, bet arī Eiropā, piemēram, Vācijā.
Problēmas komunikācijā var izraisīt arī pārāk daudz žestu lietošana, ja komunikators ir no ekspresīvas kultūras un komunikants – no savaldīgas. Savaldīgo kultūru pārstāvji, piemēram, taizemieši, un it sevišķi sievietes no šīs valsts, var sākt uzskatīt, ka runātājs ir nelīdzsvarots, aizkaitināts vai nepieklājīgs, jo viņi neizmanto daudz žestu. Tādēļ ir svarīgi pirms ceļošanas un it sevišķi pirms starptautiskām biznesa konferencēm un tikšanās uzzināt vairāk par kultūrām, no kurām nāk cilvēki, kas apmeklēs šos pasākumus, lai neradītu nepareizu iespaidu par sevi, neaizvainotu vai nesabiedētu viņus.
Žesti daudziem cilvēkiem palīdz komunikācijā, palīdz atrast īstos vārdus un izteikt savu domu. Tie palīdz izrādīt emocijas un kontaktēties ar cilvēkiem, neizmantojot vārdus vai pat nezinot nevienu kopēju valodu. Tie var palīdzēt bīstamās situācijās un palīdz izvairīties no nepatikšanām. Tomēr jāatceras, ka, lai gan pasaule paliek arvien globālāka, nevar sagaidīt, ka visu kultūru pārstāvji, lai cik starptautiska nebūtu valsts, no kuras viņi nāk, sapratīs un pieņems jebkuru žestu, ko viņi redz. Pirms izmantot kādu žestu, ir jābūt drošam, ka cilvēks, kas to rāda, tiks saprasts pareizi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties