Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:105934
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iepazīšanās ar Zentu Mauriņu mani pārsteidz, jo es esmu jauna meitenes, bet laikā, kad rakstīti šie domugraudi rakstniece bija jau pieredzējusi sieviete. Tik un tā mūsu domas ir līdzīgas un man šķiet, ka lasot šos darbus es vairāk saprotu sevi. Mauriņa pati par vecumu izsakās šādi: „Vecumu un jaunību nevar skaitīt pēc nodzīvoto gadu skaita. Vecs ir tas, kam sirds ir pipargrauds – cieta un rūgta, Jauns – kam sirds atvērts zieda kauss, kas gaismu un sauli sevī uzņem.” Manuprāt, rakstniece vienmēr jutās kā šis kauss. Par savu laiku viņa raksta: „Mēs dzīvojam laikmetā, kurā skaidrāk kā jebkad apzināmies, ka neviens no mums nav pasargāts no likteņa sitieniem, bet, ja kaut kas varenāks par vareno likteni, tad tā ir cilvēka drosme. Un ja tas tā, tad taisni stiprais jūt vislabāk, cik grūta, bet skaista ir dzīve.” Es dzīvoju citā laikā, bet problēmas, galvenās vērtības un atziņas ir tieši tās pašas, jo mainās laiks, bet nemainās cilvēks, ar savām problēmām, darbiem un jautājumiem.
Mana mīļākā Zentas Mauriņas atziņa ir: „Labs darbs ir gaisma, ko nevar noslēpt, Tumsa vienmēr cīnījusies pret gaismu, tumsas vienmēr ir bijis vairāk, bet tomēr gaisma vienmēr ir bijusi tā, kas uzvarējusi. Katru rītu lec jauna saule, un katrā laikmetā piedzimst tādi cilvēki, kas gādā par to, lai neiznīktu ticība cilvēkam.” Tādi cilvēki kā Zenta Mauriņa.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1232387
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties