Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:710079
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Krusta kari bija ne tikai mēģinājums atbrīvot svētās vietas no neticīgo varas, bet arī pašus neticīgos padarīt ticīgus. Tomēr daudzi katoļu baznīcas mēģinājumi atbrīvot Svēto Zemi izrādījās nesekmīgi. Tādēļ katoļu baznīcas galva nolēma krusta karus pasludināt arī uz citām zemēm. To starpā bija arī Baltijas reģions.
Tā kā zemgaļi piederēja pie baltu tautām, kas apdzīvoja Baltijas reģionu, un piederēja pie pagānu ticības, vācu krustneši centās tos pakļaut. Zemgaļi ļoti cītīgi tam pretojās, tomēr ar laiku krustneši panāca, ka zemgaļi pameta un nodedzināja savas pilis. Daudzi zemgaļi aizgāja uz Lietuvu, tā arī nepadevušies krusta karotājiem, tomēr daudzi arī pieņēma kristīgo ticību.
Zemgaļu pretošanās katoļu baznīcai un viņu centieni iznīcināt Vācu ordeņa atzaru- Livonijas ordeni ir tik tiešām drošsirdīgi. Tā kā zemgaļi bija pēdējā Senlatvijas tauta, kas nonāca vācu varā, es vēlējos izzināt ka vācu krustneši to paveica.
Darba mērķis ir uzzināt kā zemgaļi dzīvoja pirms krustnešu uzbrukumiem, par viņu kultūras un saimniecības attīstību, kā arī, pats galvenais, uzzināt kā zemgaļi tika pakļauti kristietībai un cik ilgā laika periodā tas notika.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties