Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:472914
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Zemgale ir viens no četriem Latvijas novadiem. Tas ir mazākais reģions. Tā senatnē ietvēra arī Lietuvas centrālo daļu (līdz Paņevežai), pēc vēlākā dalījuma aptver bijušās Kurzemes guberņas vidusdaļu –tagadējos Dobeles, Jelgavas un Bauskas rajonus, kā arī daļu Rīgas, Aizkraukles, Tukuma un Ogres rajonu (uz dienvidiem no Daugavas).
Zemgali raksturo daudzie muižu un piļu arhitektūras paraugi . Visbagātāk ir apveltīts Bauskas rajons, kurā apskatāmi senie zemgaļu pilskalni un Bauskas Livonijas Ordeņa pils.
Zemgales reģions ir bagāts ar ūdeņiem, ar lielo mežu platību. Cauri Zemgalei plūst Lielupe un Daugava.
Autoru galvenie uzdevumi bija izpētīt Zemgales ekoloģiju, dabas resursus un ekonomiku –atrast tās priekšrocības attiecībā pret citiem Latvijas reģioniem, izveidot SVID analīzi no iegūtajiem rezultātiem.
Autori darbu veidoja kā SVID analīzi –pirmajā nodaļā tika apskatīti dabas resursi Zemgales reģionā un ekoloģija. otrajā nodaļā apskatīta ekonomika – IKP, galvenā ekonomikas nozare. Galvenais akcents tika likts uz SVID analīzi.

1. Resursi un ekoloģija Zemgalē
1.1. Dabas resursi
Zemgale ir bagāta ar dabas resursiem. Pieejami visdažādākie resursi. Viens no Zemgales lepnumiem ir bagātīgie meži. Mežu platība ir 425 927, 5 ha, kā arī zemes dzīļu resursu klāsts - smilts- grants, smilts, dolomīts, māls, kūdra, ģipšakmens, kaļķakmens.
Zemgalē ir sastopami šādi meži: .priežu un priežu – egļu meži, egļu meži, priežu-sīklapju meži, egļu-sīklapju meži, sīklapju un sīklapju-platlapju meži, platlapju audzes.
Meži lielākoties tiek izcirsti, lai pārdotu malku, kā arī koki tiek izmantoti būvniecībā.
Jēkabpils rajonā vairāk sastopami ir jaukto koku meži ( egļu-sīklapju meži), savukārt Jelgavas rajonā arī lapu koku meži( platlapju audzes).
Jelgavas rajona apvidū ir ļoti augstvērtīgas zemes, kas noder lauksaimniecībā, bet visa šī zeme nav izmantota.
Zemgales reģions ir bagātīgs ar ūdeņu daudzumu: Lielupi, Daugavu, Mūsu, Mēmeli, Saukas ezeru, Viesītes ezeru. Tomēr šīs ūdenskrātuves ir pietiekami piesārņotas. Daugavā katru gadu pavasarī pie Jēkabpils ir plūdu draudi. Aizsargdambis nav pietiekami drošs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties