Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:975520
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ģeogrāfiskais raksturojums    3
  Zemes garozas uzbūve    5
  Reljefs, tā izcelsme    8
  Klimats, tā raksturojums    9
  Dabas zonas    10
  Dzīvnieku un augu valsts    11
  Iekšzemes ūdeņi    13
  Iedzīvotāju raksturojums    12
  Saimniecības nozares    15
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Tūrisms
Arvien vairāk palielinās tūrisma produkta daudzveidība, izmantojot reģionam raksturīgos dabas apstākļus, esošos kultūrvēsturiskos objektus, kā arī kultūras un cita veida pasākumus. Zemgales reģions ir būtiska Latvijas tūrisma tēla daļa, kas ir zīmīga ar Zemgalei raksturīgo ģeogrāfisko novietojumu, savdabīgo ainavu un kultūrvidi, kas labi iekļaujas un papildina vienoto Latvijas un Eiropas tūrisma industriju.
Zemgali tradicionāli uzskata par Latvijas “maizes klēti” ar auglīgāko zemi un labi attīstītu lauksaimniecību. Jau no laika gala reģions ir veidojies par saimnieciski spēcīgu un kultūrvēsturiskiem sakariem bagātu reģionu. Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jelgavas un Jēkabpils rajonu teritorijā esošie nozīmīgie kultūrvēsturiskie un dabas objekti veido tūristiem saistošu, pievilcīgu un interesantu vidi. Šeit labi attīstījies ir kultūras tūrisms, kas balstās uz pilsētu, muižu, baznīcu, muzeju un dažādu kultūras pasākumu apmeklējumiem, kā arī dabas un aktīvais tūrisms, ko nosaka reģiona izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis un plašais ceļu tīkls.
Zemgalē atrodas liels skaits dabas objektu - parku, dižkoku, dabas taku, pilskalnu, tādi ģeoloģiski fenomeni kā karsta kritenes u.c. Kā populārākos var minēt Pokaiņu mežu, Gārsenes dabas takas, Zasas parku, Vilces gravas u.c.. Zemgales plašajam līdzenumam tik ļoti neraksturīgi paveras Tērvetes dabas parks – pakalniem, gravām un priežu siliem klātais apvidus. Tērvetes dabas parks jau šobrīd ir viens no apmeklētākajiem tūrisma objektiem valstī.
Daudzus tūristus Zemgale spēj piesaistīt ar plašo kultūrvēsturisko pieminekļu un objektu klāstu. Ir saglabājušies zemgaļu varenie pilskalni, kapu vietās atrastās rotas un priekšmeti. Reģionā atrodas skaistākās un bagātākās Latvijas pilis un muižas ar plašajiem parkiem – Rundāles, Mežotnes, Jelgavas, Vecauces, Krustpils u.c.. Šeit ir daudz nozīmīgu muzeju un atpūtas objektu.
Tūrisma attīstības pozitīvo tendenci norāda statistika. Ar katru gadu Zemgalē pieaug gan vietējo, gan ārvalstu tūristu skaits. Zemgalē ir daudz objektu, kuros apmeklētāju skaits gadā pārsniedz 10 000 - Jelgavas, Rundāles, Bauskas un Krustpils pilis, Kokneses pilsdrupas, dabas parks “Tērvete“u.c. Pēdējos gados parādījušies vairāki objekti, kas pat bez attiecīgas reklāmas piesaista apmeklētāju interesi, piemēram, Elejas muiža, “Karaļa avoti“, Pokaiņu mežs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties