Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:866241
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vidzeme glabā bagātu vēstures pūru, mūsu senči te dzīvojuši jau pirms 5000 gadiem, Vidzemi skāruši daudzi kari un posta laiki, to iekārojuši un pakļāvuši daudzu valstu karaspēki, atstājot te savas zīmes - pilis, nocietinājumus, piemiņas vietas, taču reģions atkal un atkal cēlies un turpinājis iesākto ceļu, un mūsdienās Vidzeme ir viens no aktīvākajiem saimnieciskajiem reģioniem. Vidzeme aktīvi seko līdzi pasaules progresam, reģiona cilvēku ikdienas dzīvē ieviešot modernās komunikāciju tehnoloģijas, pārņemot mūsdienīgas saimniekošanas veidus. Vidzemei piemīt daudzas krāsas, un tās pa īstam aicināts iepazīt ikviens!
Vēsturiski un funkcionāli Vidzemes novadā iekļaujas arī Limbažu un Ogres rajoni. Ja Ogres rajona ģeogrāfiskais novietojums un funkcionālās sasaistes to loģiski iekļauj Rīgas plānošanas reģionā, tad Limbažu rajona vidus un ziemeļdaļas attīstības zonas un infrastruktūra, t.sk. Salacgrīvas osta, ir vistiešākajā veidā saistīta ar Vidzemes plānošanas reģiona attīstību, tādējādi veidojot funkcionāli vienotu, loģisku teritoriālu sistēmu rietumu - austrumu virzienā, ieskaitot sasaisti ar Krievijas rietumdaļu.
Vidzemes rajoni
Valmieras rajons

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties