Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:462927
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai zemi tirgotu, nosaka vienotu pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas kārtību un zemes vērtēšanas procesa organizāciju. Zemes kadastrālās vērtības noteikšanu, aktualizāciju, kā arī zemes masveidīgu pārvērtēšanu veic Valsts zemes dienests. Nodokļa aprēķināšanai zemes vērtība tiek fiksēta uz nodokļa taksācijas perioda sākumu - 1.janvāri. Zemes vērtēšanā izmanto šādus zemes vienības datus:
zemes vienības;
platības;
noteiktais lietošanas mērķis tam piekrītošās zemes platības;
noteiktie zemes izmantošanas ierobežojumi un to aizņemtās zemes platības.1
Zemes pieprasījums
Vasarā aktivitāte privātās apbūves zemes tirgū pieaug. Kaut arī piedāvājums ir liels, cenu līmenis ir augsts, tāpēc cenas nemainās. Cenas regulē pieprasījums, un tas ir atkarīgs no:
produkcijas pieprasījuma,
zemes kvalitātes pieprasījuma,
atrašanās vietas.
Pircēji arvien vairāk iegādājas zemi komerciāliem nolūkiem. Komercapbūvei pieprasītākās platības ir sākot no 5’000 kvadrātmetriem līdz trīs un pat vairāk hektāriem, tomēr pieprasīti ir arī salīdzinoši nelieli zemes gabali – 2’000 – 3’000 kvadrātmetru, piemēram, auto mazgātavas ierīkošanai. Komercplatībām obligāts nosacījums ir viegla piebraukšana (vēlams ar sabiedrisko transportu) un visas komunikācijas.
Jūrmalas daļā no Lielupes līdz Pumpuriem, zeme komerciālām vajadzībām maksā sākot no 50 līdz pat 250 ASV dolārus par kvadrātmetru, savukārt no Pumpuriem līdz Slokai zeme ir krietni lētāka – no 30 līdz 70 ASV dolāriem par kvadrātmetru. Citur Rīgas rajonā – Ādažos un dažviet Siguldā komerczeme maksā sākot no 7 ASV dolāriem kvadrātmetrā, Babītē un Mārupē kvadrātmetra cena sasniedz pat 35–40 ASV dolārus par kvadrātmetru. Lielāks pieprasījums ir pēc tām komercplatībām, kas, izbraucot no Rīgas, atrodas ceļa labajā pusē. Savukārt, pretējā virzienā –, iebraucot Rīgā, komerczeme var maksāt uz pusi lētāk nekā īpašums, kas atrodas otrā ceļa pusē. Ja vieta ir laba, tad agrāk vai vēlāk, pat neskatoties uz salīdzinoši augstāku cenu, zemi nopērk. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148550
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties