Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:332891
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zeme ir Saules sistēmas trešā planēta, vienīgā no Zemes grupas planētām, uz kuras ir daudz ūdens - tas klāj vairāk nekā 2/3 planētas virsmas un vienīgā uz kuras aug augi, dzīvo dzīvnieki un cilvēki. Uz mūsu planētas ir lieli sauszemes masīvi, kurus sauc par kontinentiem.

Āzija ir lielākais un kalnainākais kontinents pasaulē. Āzija plešas no ledainās Arktikas līdz karstajam ekvatoram. Lielākā daļa zemes - plašie, neapdzīvotie tuksneši un vējainā Tibetas kalniene uz ziemeļiem no Himalaju kalniem - ir neauglīga. Neraugoties uz to, Āzijā atrodas daudzi no auglīgākajiem līdzenumiem un upju ietekām pasaulē - Mekongas, Indas, Eifratas un citas upju ielejas.

Āfrika ir viens no kontinentiem. Tam rietumos ir Atlantijas okeāns, austrumos - Indijas okeāns, ziemeļos - Vidusjūra.
Āfrika ir otrs lielākais kontinents pasaulē aiz Āzijas, gan pēc platības, gan iedzīvotāju skaita. Tas ir apmēram 30 244 050 km2 liels, ieskaitot salas - 20,3% no visas zemes platības pasaulē, un tajā dzīvo vairāk nekā 800 miljoni iedzīvotāju. Āfrikai ir raksturīgs silts tropu klimats, tajā atrodas Sahāras tuksnesis.

Eiropa ģeoloģiski un ģeogrāfiski ir pussala, kas veido Eirāzijas rietumu daļu. Ziemeļos to ierobežo Ziemeļu ledus okeāns, rietumos - Atlantijas okeāns, dienvidos - Vidusjūra un Melnā jūra, austrumos - Urāli. Platības ziņā Eiropa ir otrs mazākais kontinents (10 400 000 km²), tikai nedaudz lielāks par Austrāliju. Iedzīvotāju ziņā tā ir trešais lielākais kontinents aiz Āzijas un Āfrikas. Eiropas iedzīvotāju skaits ir aptuveni 705 500 000, kas ir aptuveni 11% no pasaules iedzīvotāju kopskaita.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1146086
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties