Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:819255
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 26 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Zaļais mārketings    6
1.1.  Zaļā mārketinga vēsture un attīstība    6
1.2.  Zaļā mārketinga jēdziens un būtība    8
1.3.  Zaļā mārketinga prioritātes    9
1.4.  Zaļā mārketinga informācijas sistēmas    11
1.5.  Zaļā mārketinga komunikācijas    13
1.6.  Zaļā mārketinga 4 „P” elementi    14
1.7.  Patērētāju attieksme pret ekoloģisko produkciju/pakalpojumiem    16
2.1.  Ekoloģiskā būvniecība    18
2.2.  Ekoloģikskā mazumtirdzniecība    28
2.3.  Ekoloģiskā pārtika    30
2.4.  Videi kaitīgas preces    34
3.  Ekoloģisks iepakojums    37
3.1.  Iepakojuma veidi    37
3.2.  Iepakojuma apsaimniekošana    38
3.3.  Iepakojuma materiāla mārķejums    41
3.4.  Plastmasas maisiņi    42
  Secinājumi un priekšlikumi    44
  Kopsavilkums    46
  Izmantotās literatūras saraksts    47
  Pielikums    49
Darba fragmentsAizvērt

Šodien daudzi uzņēmēji, kā arī parasti cilvēki mēģina padarīt savu dzīvi „zaļāku”. Sabiedrībā ir vairāk un vairāk piekrītēju tam, ka ietekmi uz vidi, ko radīja uz patērēšanu orientēts dzīves stils, nepieciešams mazināt. Latvijā šī kustība vēl tikai sākas. Valsts, vides aizsardzības institūcijas organizē pasākumus, kuru mērķis ir saglabāt vides kvalitāti. Daži uzņēmumi jau ieviesa „zaļas” pārmaiņas. Tomēr joprojām daudzi neapzinās ekoloģisko izmaiņu svarīgumu un izdevību, ko var no tā gūt. Daudzi domā kā ekoloģiskie uzlabojumi ir saistīti ar liekiem tēriņiem.
Vides piesārņojuma problēma kļuva aktuāla pēc otra pasaules kara, sākoties industrializācijas laikmetam. Cilvēka dzīve izmainījās. Jaunie izgudrojumi atviegloja cilvēka dzīvi, tehnika dara visu cilvēka vietā - mazgā, tīra, silda, saldē, skaitļo un pat atskaņo mūziku. Pateicoties transporta daudzveidībai cilvēks var pārvietoties pats un nogādāt dažādas kravas jebkurā pasaules malā pa jūru, pa zemi un pa gaisu. 20. gadsimts var teikt pilnīgi pārveidoja cilvēka domāšanu un dzīves stilu. Daudzi cilvēki kļuva par mērķtiecīgiem materialistiem, pilnīgi pārliecinātiem par to, ka tieši viņi kontrolē visu apkārt notiekošo. Cilvēki šodien patērē vadoties nevis pēc vajadzības, bet drīzāk pēc modes. Tieši daudzu firmu mārketings izplatīja šādu dzīves stilu. Masu mediji reklamē dažādas preces, pārliecinot cilvēkus, ka tas viņiem ir nepieciešamas, ka bez šīm precēm viņu dzīve būs nepilnvērtīga. Cik bieži varam dzirdēt šādus reklāmas paziņojumus: „Mana dzīve izmainījās, kad es sāku ēst šīs firmas cepumus vai nopirku šo auto, putekļsūcēju, utt.” Mūsdienu mārketinga viens no lozungiem ir: ”Jaunāka prece – labāka prece”. Tas aicina cilvēkus mainīt patēriņa preces negaidot, kamēr tie sabojāsies, bet kad parādīsies jaunāka. Labs piemērs ir mobīlie telefoni, apģērbi. Šāds mārketings rūpnīcās ražotai produkcijai veido pievilcīgus zīmolus izmantojot kultūras imidžus, slavenības. Rūpnīcā ražotie cepumi kļūst par kādas slavenības iemīļotajiem cepumiem, kas pārliecina cilvēkus arī tos pirkt. Šāda pieeja, manuprāt, jau ir novecojusi. Galvenokārt, pateicoties cilvēku izglītības līmeņa paaugstināšanai, informācijai par daudzu produktu kaitīgumu izplatīšanai, zinātnisko pētījumu attīstībai. Cilvēki tic šādai reklāmai mazāk un mazāk.
Pēdējās desmitgadēs apkārtēja vide aizvien biežāk atgādina, ka cilvēka darbība nekontrolēti ietekmē daudzus dabā notiekošos procesus. Saimnieciskās darbības dēļ jau šodien vērojamas globālas klimata pārmaiņas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties