Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:355699
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

NATO integrācijas procesā, kā arī kopdarbībā ar NATO spēkiem ārkārtīga nozīme ir informācijas apmaiņai, kas nav iedomājama bez vienotas izpratnes un saziņas līdzekļu tehniskās savienojamības. To nodrošina NATO standartizēto dokumentu STANAG sistēma. Kā prioritāti šajā sistēmā var uzskatīt vadības un sakaru līdzekļu standartizāciju. Viens no sakaru un saziņas sistēmas pamatelementiem ir vienota koordinātu sistēma. Aprakstu galvenais uzdevums ir vienkārši un saprotami izskaidrot tādas sistēmas būtību un pielietošanu.
WGS 84 apraksta mērķis ir izskaidrot NATO dalībvalstīs pielietojamās koordinātu sistēmas World Geodetic System 1984 būtību un saistību ar vietējām koordinātu sistēmām.
GEOREF aprakstā teikts, ka GEOREF sistēmu pielieto objektu atrašanās vietas apzīmēšanai uz Zemes virsmas laukumiem vai punktiem, galvenokārt ziņojumu un pavēļu sagatavošanai Gaisa spēkos un Pretgaisa aizsardzības sistēmā. GEOREF paredzēts 1:250000 un mazāka mēroga kartēm.
UTMREF apraksts izskaidro UTMREF sistēmas pielietošanas kārtību precīzai pozīciju norādīšanai uz Zemes virsmas pavēlēs un ziņojumos. To izmanto sauszemes karaspēks, bet kopējās operācijās arī citi Bruņoto spēku veidi.
Apraksta mērķis ir izskaidrot, World Geodetic System 1984 (WGS84) būtību un saistību ar citām reģionālām ģeodēziskām sistēmām.Jebkura veida pozicionēšanas darbiem nepieciešams pareizs zemes virsmas modelis, kas aprēķināms kopumā ar Zemes figūras apzināšanu. Zemes fiziskā figūra ir ļoti nevienmērīgi veidota. Tās dimensijas pilnībā aptveramas kļuva tikai no septiņdesmito gadu vidus.Zemes virsma kartogrāfijas mērķiem ir nepiemērota, tāpēc no 18. gadsimta vidus sākās tuvināta un matemātiski pielietojama, regulāra modeļa meklējumi, kas noslēdzās ar rotācijas elipsoīdu noteikšanu. Sakarā ar pieaugošo ģeodēzisko mērījumu skaitu, no tā laika nepārtraukti tika aprēķināti arvien piemērotāki elipsoīdi (2. zīm.). Pašreiz šie meklējumi pabeigti, un tā kopš 1984. gada jaunākie aprēķini devuši tikai nenozīmīgas izmaiņas, kurām nav praktiskas nozīmes.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties