Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:741757
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Windows XP vēsture    3
  Windows XP būtība    4
  Kāpēc lietotāji izvēlas Windows XP    5
  Drošība    6
  Stabilitāte un uzticamība    6
  Iespējas, kuras pieejamas Windows XP Professional lietotājiem    7
  Secinājumi    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Nākot klājā jaunākām tehnoloģijām, radās nepieciešamība pēc algoritmiem un vadības sistēmām, kuras nodrošinātu šo tehnoloģiju darbu. Šādas vadības sistēmas nosauca par operētājsistēmām. Šobrīd operētājsistēmas tiek izmantotas visdažādākā tipa tehnikā, piemēram: mikroviļņu krāsnīs, mobilajos telefonos, veļas mašīnās, ledusskapjos, visbeidzot elektroniskajās skaitļošanas mašīnās – datoros.
Divdesmitā gadsimta deviņdesmito gadu vidū Microsoft kompānijā tika izstrādātas Windows 95 un Windows NT operētājsistēmas, kuras ieguva lielu popularitāti datoru lietotāju un tīkla administratoru starpā. Attīstoties jaunākām tehnoloģijām pieauga lietotāju prasības, kas veicināja datoru operētājsistēmu attīstību. Tās pakāpeniski palika drošākas, stabilākas, ērtākas un daudzfunkcionālākas, kā arī sāka izmantot specifisku dizainu, kurš prasa lielu datora ātrdarbību datu apstrādē.

Windows XP vēsture

Microsoft Windows 98 un NT operētājsistēmu versijas ieguva lielu popularitāti gan lietotāju, gan tīkla administratoru vidū. Toties tās bija savā starpā atšķirīgas. Viena ļoti vienkārša, bet nestabila un nedroša, bet otrā pretēji. Radās problēmas ar programmnodrošinājumu, daudzas lietotājprogrammas strādāja tikai noteiktajā operētājsistēmas versijā, bet tikai dažas atbalstīja abas. Microsoft kompānijā radās mērķis apvienot abu sistēmu labākās īpašības, tieši šī ideja bija projekta „Whistler” pamatā. Tika izveidota jauna operētājsistēma Windows XP un prezentēta 2001.gada 25.oktobrī.
Windows XP ir kompānijas Microsoft jaunākās paaudzes galddatoriem un augstas veiktspējas darbstacijām paredzētā operētājsistēma, kas ne tikai veiksmīgi pārmanto un vēl vairāk uzlabo Windows 2000 stabilitāti un drošību, apvienojot to ar lietotāja ērtumu, bet arī nosaka jaunus standartus visos mūsdienu datoriem paredzētās operētājsistēmas aspektos.
Var droši apgalvot, ka Windows XP ir vislabākā - ērtākā, ātrākā, stabilākā, drošākā - operētājsistēma no visām, ko līdz šim ir izlaidusi kompānija Microsoft.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties