Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:620045
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izvēles pamatojums
Par savas radošās interpretācijas objektu izvēlējos Šekspīra klasisko lugu „Karalis Līrs”, un drīz vien savu izvēli sāku nožēlot – tieši šo lugu bija iestudējis gan Nacionālais, gan Valmieras drāmas teātris. Ambīcijas ne pa jokam – sacensties ar diviem jau pieredzējušiem un visnotaļ profesionāliem režisoriem... Taču padoties nav manā dabā, tādēļ no nodoma interpretēt tieši šo lugu neatteicos. Lai neiespaidotos un nezaudētu savu oriģinālo domas pavedienu, abus iepriekšminētos iestudējumus neapmeklēju, taču kritikās bija lasāms, ka Valmieras drāmas teātra iestudējums bija krietni vien veiksmīgāks, vēl jo vairāk tāpēc, ka Rūdolfs Plēpis, kas karaļa Līra lomu atveidoja Nacionālā teātra iestudējumā, ir izteikti komisku, nevis traģiski dramatisku lomu atveidotājs.
To, ka Šekspīrs ir izcils dramaturgs, droši vien nav jāsaka (par to strīdas vienīgi tie, kas uzskata, ka Šekspīrs nemaz nebija Šekspīrs). Mani viņa lugas piesaista ar atklāto traģismu un spēcīgajām emocijām, kas atklājas visās lugās. Arī komēdijas Šekspīrs pratis veidot tā, lai tās nekļūtu lētas un banālas, bet saturētu arī kaut ko no vielas pārdomām.
Raksturīga Šekspīra lugu pazīme – varoņu masveida bojā eja lugas beigās. Īpaši izteikti „Hamletā”, „Romeo un Džuljetā” un „Karalī Līrā”. Tas vismaz lasītājus un skatītājus atbrīvo no prātošanas, kas ar varoņiem notiek tālāk.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1131350
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties