Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380292
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Ģimene    3
  Agrā bērnība    4
  Koncertēšana ārpus Zalcburgas    5
  Mocartu ceļojumu un dzīve turpmāk    7
  Nobeigums    11
Darba fragmentsAizvērt

Vispirms uzrakstīšu par Mocarta vecākiem. Mocarta tēvs bija Johans Georgs Leopolds Mocarts. Viņš bija gudrs cilvēks. Atšķirībā no saviem brāļiem viņš uzcītīgi mācījās, bet brāļi palika par tiem pašiem amatniekiem. Viņš sekmīgi pamiedza pamatskolu, tad ģimnāziju un 16 gadu vecumā iestājās jezuītu licējā. Bet viņš no turienes aizgāja , jo viņu aicinājums bija spēlēt uz vijoles, tāpēc viņš aizgāja no licēja. 1737. gada rudenī viņš tika uzņemts Zalcburgas universitātē. To viņš pabeidza sekmīgi un ieguva filozofijas bakalaura grādu. Bet 1739. gadā viņa vārds no studentu saraksta tika jau izsvītrots, viņš sāka neapmeklēt lekcijas. Viņš savu laiku bija veltījis mūzikai. Ar lieliem panākumiem viņš tikai Zalcburgas firsta- arhibīskapa galmā par vijolnieku. Tur viņš attīstīja savas vijolnieku spējas un kļuva par cienījamu vijolnieku.
Mocarta māte bija Anna Marija Perla, kas dzimusi 1720. gadā mazā Sv. Gilgenas miestiņā. Dzīvojusi nabadzīgos apstākļos, viņa tomēr nebija drūma, bet gan visos grūtajos dzīves laikā spēja pasmaidīt. Par viņas dzīvi tomēr ir maz ziņu.
Viņiem piedzima meitiņa Marianna, pēc trīs neizdzīvojušajiem bērniem. Tajos laikos bērni mira kā sēnes. Viņai arī bija izcils mūzikas talants kā viņas tēvam. Pēc viņas piedzima vēl 2 bērni, bet arī viņi nomira tāpat kā pirmie trīs.
Anna Marija kļuva grūta un gaidīja septīto bērnu. Dzemdības bija smagas. Anna Marija bija tuvu nāvei, bet tomēr pēc dzemdībām viņa atlaba. Kad piedzima mazais Mocarts, Anna Marija uzreiz lūdza Leopoldu nokristīt bērnu, jo domāja, ka viņš pēc tik smagām dzemdībām nomirs. Mocarts tika nokristīts. Viņš bija veselīgs puika. Pēc kristībām viņu nosauca par Volfgangu Amadeju Mocartu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties