Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:881530
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai šo pasauli varētu izprast, lai tajā varētu sekmīgi darboties, cilvēkiem vajadzēja izvēlēties noteiktus atbalsta uz atskaites punktus. Par tādiem punktiem kļuva zīmes.
Pirmajai un svarīgākajai zīmei vajadzēja savienot debesis un zemi, augšu un apakšu, dievišķo un cilvēcīgo. Parasti šī zīme ir stabs – pasaules centra simbols.
Attēlojot, uzzīmējot šo svarīgo simbolu, mēs iegūstam vertikālu līniju vai punktu, ap kuru var kārtoties koncentriski apļi. Gan līnija, gan punkts ataino vienu un to pašu – centru, pasaule asi, apkārtnes sakārtošanas aizsākumu.
Dažādās situācijās zīmi var izskaidrot pilnīgi atšķirīgi. Piemēram, vertikāla var apzīmēt aktīvu, radošu spēku, ceļu, augšanu, balstu, saules staru, cilvēku. Aplis ar punktu vidū var simbolizēt gan jau pieminēto pasaules centru, gan Visumu kopumā, gan sauli, gan cilvēka aci, gan vienkāršu telti vai apdzīvotu vietu vispār. Lasījuma daudznozīmība un daudzie lietošanas varianti ir tas, kas atšķir zīmju “alfabētu” no ierastā burtu sakopojuma. Zīmju skaidrošana ir dialogs, kurā mūsu šodienīgajai runai pretī dveš mūžības elpa.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties