Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:877256
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ikdienā arvien retāk, tomēr būsiet pamanījuši, ka ne vienmēr un ne visur pārdevējs par pirkumu izsniedz jums čeku. Tātad jūsu pirkums netiek reģistrēts kases aparātā. Laikrakstos lasām par atklātām nelegālām alkoholisko dzērienu ražotnēm un pārkāpumiem algotā darbaspēka izmantošanā. Ko raksturo visas šīs situācijas? Pirmkārt, netiek uzrādīti no šīm darbībām gūtie ieņēmumi un tātad aprēķināti un iekasēti nodokļi. Bet nodokļi ir valsts budžeta ieņēmumu galvenā daļa, kuru patērē visas sabiedrības interesēs. Ja šie daži cilvēki maksās mazāk, nekā viņiem jāmaksā, tad citiem būs jāmaksā vairāk, vai arī valsts būs spiesta aizņemties naudu, jo arī nodokļu nemaksātāji pieprasīs valsts sniegtās preces un pakalpojumus.
Visi tie, kuri klusu iebāž kabatā savus ienākumus, tos neuzrādot, ir daļa no ēnu ekonomikas.
Ēnu ekonomika ir makroekonomikas daļa, kurā ekonomiskajā darbībā gūtie ienākumi dažādu iemeslu dēļ netiek deklarēti (uzrādīti) un kurus ir grūti aprēķināt un pieskaitīt IKP. Parasti šie ienākumi tiek noslēpti ar nodokļu palīdzību.
Ēnu ekonomika, tie ir uzņēmumi, kas reģistrēti, kuros liela daļa personāla strādā bez jeb kādiem dokumentiem, par šiem strādājošiem nemaksā nekādus nodokļus.
Ēnu ekonomika - tie ir uzņēmumi, kur gandrīz viss personāls strādā ar minimālo darba algu, pārējo saņemot aploksnēs, par kurām netiek maksāti nekādi nodokļi.
Ēnu ekonomika -tie ir uzņēmumi, kas pasūta un realizē kontrabandu. Ēnu ekonomika - tie ir uzņēmumi, kas lielos daudzumos realizē preces bez jebkādiem dokumentiem vai arī ar viltotiem dokumentiem, par tām nemaksājot nekādus nodokļus. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties