Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:331669
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  TEORĒTISKĀ DAĻA    4
  Kultivācijas teorija    4
  Kultivācijas teorijas pieņēmumu bāze    4
  Kultivācijas teorijas testēšana    6
  EMPĪRISKĀ DAĻA    8
  SECINĀJUMI    12
  Izmantotie informācijas avoti    13
  PIELIKUMS    15
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Ne tikai bērnu, bet arī pieaugušo vidū pastāv stereotipi par dzimumiem, kurus radījušas pasakas, bērnu literatūra, multiplikācijas filmas u.c. vietās atrodamie iedomātie tēli.
2. Multiplikācijas filma Ledus sirds ir pozitīvs piemērs Disney multiplikācijas filmu vidū, jo ir manāmi centieni līdzšinējos stereotipus par princesēm, mīlestību, sievietēm u.c. lauzt. Centrālās ir māsu attiecības nevis prinča un princeses vai citu pretējo dzimumu pārstāvju mīlas stāsts. Tāpat multiplikācijas filmā aizskarta arī tēma par sevis saprašanu un iemīlēšanu, proti, Elsas sapratne par savām spējām un necenšanās tās vairs ierobežot, bet gan iemācīties tās kontrolēt, nenodarot ļaunu citiem.
3. Ir pamats uzskatīt, ka turpmāk Disney centīsies radīt stereotipus lauzošas multiplikācijas filmas, jo, vadoties pēc Ledus sirds popularitātes, sabiedrībai šādas multiplikācijas filmas patīk. Aptaujā no visām Disney multiplikācijas filmām visbiežāk tika pieminēta tieši Ledus sirds.
4. Analizējot respondentu atbildes par to, kādiem jābūt reālās un kādiem – izdomātas pasaules dižciltīgo tēliem, iespējams secināt, ka multiplikācijas filmu varoņiem jāspēj sevī apvienot daudzas īpašības, tostarp arī tādas, kuras ir grūti apvienot vienā cilvēkā. Turpretī reālās dzīves tēliem pazudusi iekšējā pasaule un dominē sevis parādīšana. Tas nozīmē, ka pat pieauguši cilvēki neredz neko nepareizu multiplikācijas filmu radītajos tēlos un šie stereotipi uz viņiem ir iedarbojušies tik tālu, ka viņi tos pat nepamana un turpina izplatīt tālāk (šajā gadījumā – aptaujā).
5. Daļēji pierādīta kultivācijas esamība, izmantojot četrus atvērtos jautājumus aptaujā. Pēc atbildēm noskaidrojās, ka cilvēku priekšstati par izdomātajiem (arī TV) rādītajiem dižciltīgajiem tēliem un reālās dzīves dižciltīgajām personām, ir krietni atšķirīgi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1358563
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties