Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:487746
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  VILHELMA VUNDA BIOGRĀFIJA    4
  VILHELMA VUNDA SISTĒMAS    7
  SISTĒMAS PAMATI    9
  GARĪGIE (MENTĀLIE) PROCESI    11
  MENTĀLIE LIKUMI    12
  APERCEPCIJA    14
  LEIPCIGAS LABORATORIJAS DARBS    16
  NOBEIGUMS    19
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    20
Darba fragmentsAizvērt

Vilhelma Vunda biogrāfija

Viņš ir pirmais, kuru bez iebildumiem var dēvēt par psihologu. Psiholoģija kā tāda pirms viņa ir bijusi pietiekoši, bet ne psihologu. Johans Millers bija psihologs. Džons Stuarts Mills - loģiķis un ekonoms. Lotze- metafiziķis. Helmholts - psihologs un fiziķis. Bains - psihologs, bet formāli loģiķis. Ferchner- , kuru psiholoģijā uzskata par pirmo fiziķi, un par filozofu viņa aizrautības dēļ. Vundts “noturēja” psiholoģijas pozīcijas un uzrakstīja voluntarīju filozofijā ( bet sevi un pasaule viņu redzēja pirmām kārtām kā psihologu). Kad mēs viņu “saucam” par eksperimentālās psiholoģijas aizsācēju, tad ar to domājam- psiholoģijas kā neatkarīgas zinātnes idejas aizsācēju( seniors starp “psihologiem”).
Vilhems Vunds ir dzimis Bādenē 1832. gadā, priekšpilsētā. Viņa tēvs bija luterāņu mācītājs. Pavadīja dzīvi kā vienīgais bērns ģimenē, kaut arī viņam bija trīs brāļi un māsa( divi no viņiem nomira tik agri, ka Vilhelm tos pat neatceras). Vilhems ar vecākiem pārcēlās uz Heidenšeimi, ciems Centrālbādenē, kad viņam bija aptuveni 6 gadi. Pēc diviem gadiem tautskolā viņu sāk apmācīt vikārs, Friedrihs Miller, zēna tēva asistents ( mācības notika klasē ar vikāra skolniekiem). Vēlāk Vunds pārceļas dzīvot pie vikāra, kas pasniedz viņam privātstundas. Zēnam nebija draugu- vienaudžu, kā arī nebija izveidojusies pieredze rotaļāties. Kad zēnam bija 13, tad viņš iestājās Brušls ģimnāzijā, kurā bija katoliciska ietekme, tādēļ viņā vecāki izlēma dēlu sūtīt citur mācīties, tālāk viņš savas mācību gaitas turpināja Heidelbergas ģimnāzijā, kur viņš ieguva draugus un intensīvi attīstīja lasīšanas prasmi;19 vecumā bija jau nobriedis universitātes dzīvei.
Tā arī bērnībā neapguvis prasmi spēlēties un pavadījis to bez draugiem, vienīgo intelektuālo kompāniju atradis pieaugušo vidū, nesaņēmis pietiekamu vecāku uzmanību un mīlestību, bet “pieķēries” vikāram. Labi iepazinies ar zināšanām, ko piedāvā enciklopēdijas.
Vunds devās uz Tūbingeni 1851. gadā, kur viņš pieņēma lēmumu kļūt par psihologu, tādēļ nākamos 3,5 gadus mācījās Heidelbergā. Viņš devās mācīties medicīnu, kas nodrošinātu iztiku.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1178274
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties