Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:858413
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Darba autore šī darba ietvaros, aplūkoja vietējo pašvaldību ārējos normatīvos aktus un ar tiem saistīto teorētisko bāzi un normatīvo regulējumu. Ņemot vērā aplūkoto, darba autore secina, ka nav iespējams, šajā darbā minētās problēmas, skatīt atrauti vienu no otras.
Katrs aplūkotais problēmjautājums, lielākā vai mazākā mērā ir saistīts ar citu. Šādā gadījumā ir svarīgi noskaidrot ir katras problēmas cēloni un meklēt tam risinājumu, paturot prātā to, ka no vienas problēmas izriet nākošā.
Tāpat no iepriekšminētā var secināt, ka galvenais problēmu cēlonis ir meklējams nevis pašu pašvaldību darbībā, bet gan normatīvajā regulējumā, kas regulē pašvaldību darbību. Tā, piemēram, problēmas ir nevis saistošo noteikumu saturā, bet gan tiesību normā, kas pieļauj šādu saistošo noteikumu pieņemšanu un publicēšanu.
Darba autore secina, ka iepriekšminētais izriet no likumdevēja nenoteiktības par to, kāds ir pašvaldību mērķis un galvenās funkcijas. Likumdevējs nav paredzējis ne saistošo noteikumu publicēšanas, ne to kontroles mehānismu, kas norāda uz skaidra mērķa un jēgas trūkumu likumā “Par pašvaldībām”.
Kaut gan atsevišķas normas ir skaidri un precīzi formulētas likumā “Par pašvaldībām”, atsevišķu normu precīza mērķa trūkums norāda uz to, ka likumdevējs pieņemot šīs normas nav padarījis tās pret ārējām izmaiņām. Piemēram, pašvaldību reformām un tamlīdzīgiem apstākļiem, kas var ietekmēt pašvaldību kopējo darbību un funkcionalitāti.
Tai pat laikā, darba autore norāda, ka pašvaldības ir svarīga demokrātiskas valsts pārvaldes sastāvdaļa, kas īsteno iedzīvotāju gribu, tiem pieejamā veidā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1380799
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties