Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:160308
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Ievads.

Datorsistēmas sāka ieviest 70.gadu sākumā, bet tās īsti apliecināja sevi tikai 70.gadu beigās, jo dārdzības dēļ tās varēja ieviest tikai bagātās viesnīcas. 80.gados datorsistēmas kļuva lētākas, kompaktākas, vieglāk pieejamas, tādēļ tās sekmīgi varēja lietot jebkura lieluma viesnīcās.
Datortehnoloģijas ieviešana pavēra jaunas iespējas viesnīcu vadīšanā un darbībā. Tā ļāva racionalizēt datu savākšanas un reģistrēšanas procesu, izvēlēties veidu, kādā informācija tiks organizēta un attēlota.
Dažādos viesnīcu dienestos darbs tika pārkārtots atbilstoši progresīvajām pārmaiņām. Tika izveidota datorprogramma ar kuras palīdzību apstiprinājuma vēstules sāka veidot automātiski, kā arī veiktas citas pirmsreģistrēšanas aktivitātes. Automātiski sāka veidot visu dienas iebraukumu, noslogojumu, ienākumu prognozi, dažāda veida ziņojumus. Datorprogrammas kļuva par palīgu uzņemšanas dienesta darbiniekiem veikt istabu rezervēšanas, pārvaldīšanas, viesu rēķinu pārvaldīšanas funkcijas. Rezervēšanas procesā savāktā informācija tika automātiski nosūtīta uz uzņemšanas dienesta datorprogrammu. Rezervēšanas datorprogramma ļāva viesnīcai ātri apstrādāt istabu pieprasījumus, prognozēt apgrozījumu, sniegt savlaicīgus un precīzus ziņojumus par istabu noslogojumu. Savukārt istabu vadīšanas programma sniedza informāciju par istabu cenām un reģistrācijas brīdī ļāva pārskatīt informāciju par istabām, kā arī palīdzēja personālam koordinēt viesiem sniedzamos pakalpojumus. Tā uzrādīja kopējo informāciju par katras istabas stāvokli, kas pirms tam tika saņemta apskatot gan istabas, gan arī informācijas kastītes. Līdz ar viesu rēķinu programmas ieviešanu, tos sāka vadīt elektroniski, līdz ar to atkrita nepieciešamība pēc rēķinu kartēm, drukājamām mašīnām u.t.t. Visi rēķini sanāk kopā vienā rēķinā, līdz ar to ir redzams, kura viesa summa pārsniedz pieļaujamo robežu, kuram viesim jālūdz samaksāt, kura rēķins jātransformē uz firmu. Viesnīcu vadības programma savāc visu pēdējo programmu informāciju un rada pārskatus, piemēram, cik iebraukumu paredzēts, cik uz tiem ir brīvu istabu un tamlīdzīgi. Aizmugures biroja programma ļauj kontrolēt dažādus darbības laukus: istabu pārdošanu, tālruņu zvanu uzskaiti, maksājumu analīzi. Grāmatvedības programma sniedz pārskatu par rēķiniem, kas jāapmaksā, kas jau ir samaksāti, čeku norēķinu programma apkopo visus maksājumus un kalpo nodoļu aprēķinam, finansu atskaišu programma ļauj viesnīcai attīstīt tādus rēķinus, pēc kuriem veido bilanci, ienakumu un dažādu maksājumu stāvokli, savukārt inventāra kontroles sistēma palīdz izsekot krājumu rotācijai.
Datu bāzes ļauj apstrādāt liela apjoma informāciju, tāpēc arvien vairāk lietotāju sāk pievērsties Microsoft Acces programmai, kur noteicošais ir lietotāja darba komforts.Ar tabulu, vaicājumu, formu un pārskatu palīdzību mēs varam ērti ievadīt datus,ar saitēm tos sasaistot, pēc tam tos dažādos griezumos apskatīt, mainīt vai drukāt. Ne pārāk sarežģītu sistēmu izveidošana ir ātri paveicama, netērējot daudz laika programmēšanai. Ekrāna formas un izdrukas mēs varam izveidod sev pieņemamā veidā, iekļaujot visu nepieciešamo informāciju un uzņēmuma logo attēlu. Datu bāzes integritāte tiek saglabāta automātiski, izmainot un dzēšot ierakstus. Ar makrokomandu palīdzību mēs ērti varam pārvietoties pa datu bāzes formām, vaicājumiem un pārskatiem, ātri iegūstot visu mums nepieciešamo informāciju, jo nav jātērē laiks pašiem atverot un aizverot datu bāzes elementus, pareizi izveidojot programmu, skaitļotājs to veic mūsu vietā. Tas darba procesu padara produktīvāku, kā arī ērtāku un patīkamāku pašam lietotājam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties