Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:348421
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.06.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Saraksta uzdevuma nostādne un tā modelis    5
6.  Programmas funkcionēšanas kontroles piemērs    11
  Secinājumi    14
  Izmantotās literatūras saraksts    15
  Pielikums    16
Darba fragmentsAizvērt

Studiju darba galvenais mērķis ir pielietot praksē zināšanas, kuras ir iegūtas noklausoties lekciju kursu priekšmetā “Datu Struktūras”.
Studiju darba pārskatā ir aprakstīts vienkāršsaistīta saraksta veidošanās princips, dota saraksta definīcija, dots attēlojuma modelis un tā apraksts Pascal valodā. Studiju darbā izstrādātā programma paredz vienkāršsaistīta saraksta bez beigu rādītāja apstrādei, datu ievadei un datu izvadei.
Tās izstrāde netika papildus rakstīti ārējie moduļi (unit) , tika izmantoti tikai programmēšanas valodas standartpaketē ietilpstošie moduļi. Uzsākot darbu ar šo programmu, nepieciešamie apstrādājamie dati ir jāievada no jauna, jo tie netiek saglabāti datora cietajā diskā. Lietotājam jāņem vērā, ka ievaddati sastāv no divām daļām – informatīvi dati (text) un datu atslēga (cipari).
Studiju darbs tika izstrādāts, testēts izmantojot programmēšanas valodu Turbo Pascal 7.0. Programma ir paredzēta izmantošanai MS-DOS vidē, bet to var palaist arī MS Windows.
Studiju darba mērķis ir iepazīties ar vienkāršsaistīta sakārtota saraksta uzbūves un darbības principiem, kā arī praktiski realizēt šāda veida saraksta izveidi ar izvēlētās programmēšanas valodas līdzekļiem.
Studiju darba pārskats ir iedalīts četrās daļās. Pirmajā tiek apskatīta un analizēta teorētiskā informācija par datu struktūrām, īpaši izceļot lineāras datu struktūras. Uzmanība tiek pievērsta sarakstiem, to uzbūves struktūrai un izveides principiem. Tiek apskatītas šāda saraksta funkcionēšanai nepieciešamās operācijas.
Otrajā un trešajā daļā tiek aprakstīta izstrādātā programma. Tiek paskaidrota tās darbības specifika. Potenciālajam lietotājam tiek izklāstīti paņēmieni ar kādiem var realizēt visas programmā paredzētās darbības. Tas tiek uzskatāmi parādīts ar attēlu un piemēru palīdzību.
Ceturtajā daļā tiek pārbaudīta programmas funkcionēšanas pareizība izmantojot kontrol piemēru.
Programma tika izveidota ar programmēšanas valodas Turbo Pascal 7.0 palīdzību. Programma ir paredzēta lietošanai gan Windows, gan arī MS DOS vidē.
Lineāras datu struktūras ir galīgi elementu kopumi, kuros katrs elements ir saistīts ar nākamo elementu. Galīgs elementu kopums ir lineārs, ja:
1.tas ir tukšs;
2.ja tajā ir 1 elements;
3.ja izpildās nosacījumi:
ir unikāli elementi, kurus sauc par „pirmo” un „pēdējo”;
visiem elementiem izņemot pēdējo ir unikāls pēctecis;
visiem elementiem izņemot pirmo ir unikāls priekštecis.
Pēc elementu saistības svarīga īpašība ir to sakārtotība. Lineāras sakārtotas datu struktūras atšķiras no lineārām datu struktūrām ar to, ka to elementi atkarībā no atslēgu vērtības tiek sakārtoti augošā vai dilstošā secībā.
Iespējamas šādas lineāras datu struktūras:
1.masīvi;
2.ieraksti;
3.datnes;
4.saraksti.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties