Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:368850
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


a) Taisnstūra vienas malas garums ir par 2 cm īsāks nekā otras malas garums. Ja īsāko malu pagarinātu par 3 cm, garāko par 4 cm, iegūtā taisnstūra perimetrs būtu 38 cm. Aprēķini taisnstūra malu garumus.

b) Taisnstūra vienas malas garums ir par 3 cm garāks nekā otras malas garums. Ja īsāko malu pagarinātu par 4 cm, garāko saīsinātu par 2 cm, iegūtā taisnstūra perimetrs būtu 50 cm. Aprēķini taisnstūra malu garumus.
a) Attālums starp pilsētām A un B ir 33 km. Velosipēdists devās no A uz B. Kad viņš bija braucis 1 h 15 min, salūza velosipēds. Līdz pilsētai B bija atlikuši 14,25 km. Ar kādu ātrumu brauca velosipēdists?

b) Piektdienas vakarā Elīza devās no pilsētas L uz mājām pilsētā M, attālums starp tām ir 37 km. 6 km viņa nogāja kājām, pēc tam 20 min brauca ar autobusu līdz pilsētai M. Aprēķini autobusa braukšanas ātrumu.
a) Sākumskolā “Sprīdītis” 1. klasē mācās 96 skolēni. Katrs no skolēniem piedalās tieši vienā pulciņā. Franču valodu mācās divas reizes mazāk bērnu nekā vācu valodu, savukārt mūzikas pulciņā darbojas par 3 bērniem mazāk nekā vācu valodas. Pārējie 29 skolēni piedalās sporta nodarbībās. Aprēķini skolēnu skaitu franču valodas, vācu valodas un mūzikas pulciņos.

b) Grāmatā par Latvijas četriem novadiem ir 136 lapaspuses. Nodaļa par Latgali aizņem par 15 lapaspusēm vairāk nekā nodaļa par Zemgali, un apraksts par Zemgali ir divas reizes mazāk lappusēs nekā par Vidzemi. Nodaļā par Kurzemi ir 37 lappuses. Aprēķini cik lappušu ir nodaļās par Latgali, Zemgali, Vidzemi?

(5) 10.
Ziemassvētku akcijas laikā datora cenu veikalā pazemināja par 15%, un tagad tas maksā 556,75 Ls. Cik dators maksāja pirms akcijas?…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1188482
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties