Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:289867
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kuldīgas rajona īss apraksts    3
2.  Kuldīgas pilsētas un rajona energosaimniecības apraksts    3
3.  Centralizētā siltumapgāde    4
4.  Videi draudzīgs siltumavots    5
5.  Ēku energoefektivitāte    5
6.  Atkritumu apsaimniekošana    5
7.  Citi pasākumi    6
  Izmantotās literatūras saraksts    7
Darba fragmentsAizvērt

2. Kuldīgas pilsētas un rajona energosaimniecības apraksts
Kuldīgas rajonā nav lielu rūpniecisko un enerģētisko uzņēmumu, kas rada nozīmīgu emisiju gaisā. Kuldīgas rajonā uzskaitītā un apkures radītā emisija pēdējos gados ir samazinājusies. Tam pamatā ir vairāki cēloņi. Kā galveno var minēt – vēlmi apkures veicējiem samazināt izmaksas. Lai samazinātu izmaksas, pamatā pašvaldības, ir atteikušās no dārga šķidrā kurināmā un akmeņoglēm, tās aizstājot ar koksni vai dabas gāzi.
Daļa veikto pasākumu ir samazinājuši uzskaitītos emisijas apjomus, bet faktiski izmešu apjoms būtiski nav samazinājies. Tie ir gadījumi, kad likvidēta centrālā apkure, jo pašvaldības nav bijušas spējīgas to uzturēt lielo apkures maksājumu parādnieku skaita dēļ, piemēram - Kurmāles, Kabiles, Turlavas, Snēpeles un citos pagastos. Tās vietā notiek mazu vietējo apkures sistēmu izmantošana. Šīs decentralizētās apkures izmešu apjoms netiek uzskaitīts, kas statistikas atskaitēs dod izmešu samazinājumu.
Dažus gadus atpakaļ lielu neuzskaitīto izmešu daudzumu deva kokapstrādes uzņēmumu ražošanas atlikumu – nomaļu, skaidu likvidēšana, tos sadedzinot ārpus apkures iekārtām. Šobrīd šādas darbības nenotiek, jo visi kokapstrādes ražošanas atlikumi tiek pārstrādāti un izmantoti lietderīgi. Var minēt, ka pat mežistrādes atlikumi – koku zari, lielo firmu apsaimniekotajos mežos, vairs netiek dedzināti ugunskuros, bet gan pārstrādāti tālāk izmantojamā šķeldā vai granulās.
Centralizēto apkuri Kuldīgas pilsētā veic SIA „Kuldīgas siltumtīkli”, līdz ar to radot lielākos katlu māju izmešus Kuldīgas rajonā.
Lai attālinātu izmešu avotu no pilsētas dzīvojamās zonas, kā arī samazinātu izmešu, tai skaitā sēra saturošo izmešu apjomu, 2004.gadā tika veikti projektēšanas darbi, bet sākot ar 2007.gadu tika veikti būtiska apkures reorganizācija: jaunas šķeldu katlu mājas celtniecība, daļu esošo likvidācija, jaunu siltumtrašu būvniecība. Ārpus Kuldīgas nav lielu objektu, kas piesārņotu gaisu. Pilsētā vienīgais lielais gaisa piesārņotājs ir SIA „Kuldīgas siltumtīkli” katlu mājas.
Pie rajona īpatnībām jāmin, ka dabas gāze pieejama tikai Skrundai un Rudbāržiem, kur to arī izmanto apkurei. Kuldīgā plānots būvēt jaunu, lielu, ar šķeldu kurināmu katlu māju, pārveidojot patreizējās par siltummezgliem. 2006.gadā par 1269 t samazinājies ogļu patēriņš, kas skaidrojams ar ievērojami siltāku ziemu kā 2005.gadā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1142101
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties