Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:415521
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Vispārīgā vide MANĀ mikrokolektīvā    3
3.  Pozitīvais un negatīvais psiholoģiskais klimats MANĀ mikrokolektīvā    5
  Iespējas virzībai pozitīvā virzienā    5
4.  Nobeigums    7
5.  Izmantotā literatūra    8
Darba fragmentsAizvērt

Pārmaiņas, kas mūs skar šodien, liek mums dziļāk izprast apkārtējos cilvēkus un pasauli kopumā, rast savstarpējo saskaņu un sadarbību. Tā ir problēma ne tikai Latvijā, bet arī citās pasaules valstīs. Mūsdienu Latvija ir etniski neviendabīga valsts. Sabiedrība apvieno atšķirīgu kultūru cilvēkus, bet demokrātiskā valstī ir svarīgi, lai katram būtu iespēja iegūt informāciju, sazināties un strādāt labvēlīgā un līdztiesīgā vidē. Tradicionāli no paaudzes paaudzei tiek nodota doma, ka katrs dara savu darbu, tāpēc nav jāpievērš uzmanība tam, ko dara pārējie. Apkaunojoša un pazemojoša tiek uzskatīta padoma prasīšana citam un palīdzības lūgšana. Mūsdienās aktuāls jautājums ir iemācīties „dažādiem” dzīvot kopā un šai atšķirībai jāsniedz iespēja arī mācīties vienam no otra, jo šodienas galvenais izglītības un visas sabiedrības mērķis ir attīstīt prasmi sadzīvot, veidot sapratni ar apkārtējiem cilvēkiem, viņu vēsturi, tradīcijām un garīgo mantojumu un sekmēt sadarbības, kritiskās domāšanas un konfliktu risināšanas prasmes.
Aktuāls ir jautājums par mūžizglītību. Lai nodrošinātu mūsu dzīves vispārējo kvalitāti, iekļaušanos visās sociālās un ekonomiskās dzīves sfērās, nodrošinātu mūsu piederības sajūtu un spēju ietekmēt sabiedrību, kurā dzīvojam, mums pašiem jāplāno sava dzīve, jāmācās sekmīgi darboties dažādu kultūru, tautu un valodu daudzveidībā, jābūt spējīgiem konkurēt darba tirgū un jānodrošina sava gatavība pielāgoties mainīgajiem politiskajiem un ekonomiskajiem apstākļiem.
Šobrīd izveidojušies apstākļi piedāvā neizmērojamu situāciju daudzveidību, kurā jāmācās izprast sevi, apkārtējo pasauli un savu vietu nemitīgi mainīgajā vidē. Tādēļ arī mūsu vajadzības pēc zināšanu un pieredzes apguves ir palielinājušās un esam apjautuši vajadzību nemitīgi un nepārtraukti pilnveidoties, izglītoties visa mūžā garumā.
Kā minēts Eiropas Komisijas paziņojumā „Eiropas mūžizglītības vides izveidošana”, mūžizglītība tā ir visas dzīves laikā notiekošā zināšanu apguve, ar mērķi uzlabot zināšanas, prasmi un kompetenci personīgā, pilsoniskā, sabiedriskā un/vai ar darbu saistītā perspektīvā. [2, 40.lpp.]…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties