Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:491517
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Vibroakustiskā terapija   
1.1.  Vēsture   
1.2.  Skaņas vibrāciju raksturojums   
1.3.  Vibroakustikas pielietošana medicīnā   
2.  Vibroakustiskais aparāts „VITAFON”   
2.1.  „VITAFON” ierīce un darbības princips   
2.2.  „VITAFON” tehniskie parametri   
2.3.  „VITAFON” fizioloģiskā ietekme uz cilvēka organismu   
2.4.  Citi „VITAFON” aparāti   
Darba fragmentsAizvērt

2.3. „VITAFON” fizioloģiskā ietekme uz cilvēka organismu
Vibroakustiskā aparāta „VITAFON” ārstnieciskās iedarības pamatā ir lokāla kapilāru asinsplūsmas, limfrites un osmotiskā spiediena palielināšānās vibroakustiskās iekārtas darbības zonā. Asinsplūsmas palielināšanās kapilāros ir skaidrojama ar to, ka aparāta veidotās mikrovibrācijas pie noteiktas frekvences samazina kapilāru hidrodinamisko spiedienu. Priekš katra asinsvada ir sava frekvence pie kuras šis hidrodinamiskais spiediens būs vismazākais, attiecīgi samazinās pretestība, kas jāpārvar asins kustībai, tāpēc arstniecības nolūkos aparātā „VITAFON” tiek lietotas plaša diapazona frekvences. Pat pie ļoti mazas amplitūdas (20 μm) tiek panākts, ka funkcionējošo kapilāru skaits palielinās un hidrodinamiskais spiediens samazinās, tādējādi palielinot asinsplūsmu un limfriti 2-4 reizes.
Frekvences impulsa modulācijas režīmā notiek lēcienveidīga asinsvadu un audu kustība, kas sekmē asisnsrites spazmatisku riti. Ārstnieciskais efekts tiek noteikts ar kādu jaudu un cik ilgi iedarbojas uz pataloģijas vietu. Tas saglabā savu efektivitāti 7cm rādiusā, bet pa lieliem asinsvadiem vēl par 5-7 cm vairāk. Šī īpašība ir jāņem vērā izvēloties kādās vietās novietot vibrofonus [4].
Vibrofonus novieto ar membrānām uz miesas, ieliekot starpā marles, papīra vai kokvilnas salveti (ņemot vērā higiēnas apsvērumus). Vibrofonus piestiprina ar elastīgo saiti, pietur ar rokām vai piespiež klāt ar savu svaru. Membrānu virsmām ir cieši jāpieguļ miesai. Par uzlikšanas pareizuma kritēriju var kalpot maksimālās mikrovibrāciju sajūtas pie zemajām frekvencēm. Nav ieteicams vibrofonus piespiest pārāk stipri: tādā gadījumā mikrovibrācijas tiek pārtrauktas un ārstnieciskā efekta nebūs [5].
Lietojot „VITAFON” visbiežāk nav nekādu izteiktu sajūtu, bet ir iespējams uzlikt membrānu tuvu kādam nervu centram un tad var izjust sāpes (ļoti īslaicīgas), bet kas ir normāla reakcija un no tā nebūtu jaibaidās, tāpēc lai izvairītos no tamlīdzīgam situācijām ir pierādītas vairāk nekā 30 ārstēšanas metodikas, kas paredz vietas uz kurām būtu jānovieto membrānas, lai gūtu labāko rezultātu.

Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties