Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:696050
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Audzēju attīstības riska faktori    3
  Audzēju tipi    3
  Audzēju gēni    4
  Onkogēnu aktivācijas mehānismi    5
  Secinājumi    6
  Literatūras saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

Audzēja angioģenēze: Audzēja augšana ir atkarīga no augšanas faktoru piegādes un toksisko molekulu efektīvas aizvākšanas, kas tiek realizēts ar adekvātu asins piegādi. Folkmans un kolēģi noteica (1985), ka audzēja augšana vairāk par 2 mm var notikt tikai pie adekvātas asinsapgādes. Faktori, kuri stimulē endoteliocītu proliferāciju ir audzēju angioģenēzes faktors, asinsvadu endoteliocītu augšanas faktors, angioproteīni 1 un 2, transformējošie augšanas faktori, interleikīns-1 un trombocītu izcelsmes endoteliocītu augšanas faktors (Oliveira, et al. 2007).
Plasminogēna aktivatora inhibitors (PAI-1) spēlē būtisku lomu audzēju un apkārtējo audu evolūcijā, precīzāk, angioģenēzes procesos, kad kolagēna degradācijas laikā notiek asinsvadu cauraugšana uz starpšūnu vielu, kas nosaka audzēja infiltratīvo augšanu. Plasminogēna aktivatora inhibitora loma ir tiešā plasmīna sistēmas inhibēšana, un beidzot intravaskulāro trombu veidošanās pastiprināšana (Ebert, et al. 2005).

Secinājumi
Audzēju attīstība ir ļoti sarežģīts process, kuru ietekmē daudzi un dažādi faktori. Lai normāla organisma šūna transformētos patoloģiskajā ir jānotiek virknei mutāciju un izmaiņu gēnos, to kodētos proteīnos, kā arī jāpiedalās lielam dažādu molekulu skaitam. Audzēja malignitāte nosaka cik tas dzīvei ir apdraudošs. Tomēr cik daudz nebūtu jau zināms par audzēju attīstību, joprojām karcinoģenēzes parādība paliek līdz galam neizpētīta, tādēļ pētījumi par karcinoģenēzi turpinās, kā arī mērķtiecīgi tiek meklētas jaunās diagnostikas un ārstēšanas metodes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties