Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:661168
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.09.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Naudas kapitāla uzkrāšana spēlē nozimīgo lomu tirgus ekonomikā.Kapitala uzkrāšanas procesam iet pa priekšu ta ražošanas process.Pec kapitala izveidošanas to vajag izdalīt uz daļām: viena daļa atgriezīsies atpakāļ ražošanā,bet otra daļa uz laiku atbrivojas. Pedeja daļa ir ta daļa kura ietvēr sevī tos korporāciju un uzņēmumu naudas līdzekļus kuri tirgū tiek akumulēti ar vertspapīru tirgu un kredītiestādēm.
Kapitala,kurš ir reprezentēts vertspapīros, rašanas un cirkulēšana ir tieši saistīta ar aktīvu tirgu funkcionēšanu,tas ir ar tirgu kur notiek materiālo resursu pirkšana un pārdošana.Ar vertspapīru paradīšanos notiek kapitāla sašķelšanās.No vienas puses pastav reālais kapitāls kurš ir reprezentēts ražošanas fondos, no otras puses – tā atspoguļošana vertspapīros.
Tāda kapitāla paradīšanas ir saistīta ar lielāko kredītresursu piesaistīšanas vajadzības attistību komercdarbības un ražošanas darbības paplašināšanāš dēļ. Tadā veidā vertspapīru tirgus vēsturiski sāk attistīties uz akciju kapitāla pamata,jo vertspapīru iepirkšanas ir nekas cits kā naudas kapitāla daļas nodošana akcijās.
Vertspapīru tirgus pamatuzdevums ir nodrošināt apstākļus lai piesaistītu investīcijas uz uzņēmumiem un šo uzņēmumu piekļušana letākājām,salidzinājumā ar banka kredītiem, kapitālām.
Šajā darbā mēs apskatīsim kā darbojās Latvijas Centrālajs depozitārijs, un uzzināsim kāda ir situācija latvijas vertspapīru tirgū.
Fondu tirgus jēdziens.
Fondu tirgus ir mehanisms vai institūts, kas savēd kopā pircējus un fondu vērtību ,t.i. vertspapīru pārdevējus.
Fondu tirgus un vertspapīru tirgus jēdzeni sakrīt.
Saskaņā ar definīciju par preci,kas cirkulē dotajā tirgū, uzskāta vertspapīrus,kuri savulaik nocaka tirgus dalībniekus, tā atrāšanas vietu,funkcionēšanas kārtību utt.
Gandrīz visi tirgus veidi atrod savu atspoguļojumu vertspapīru tirgū.Piemērām zemes un dabas resursu tirgus ir pārstāvēts ar kīlas zīmi, akcijām un obligācijām.
Vertspapīru tirgus attiecās pret tādiem tirgus veidiem,ka kapitālu tirgus, naudas tirgus, finansu tirgus. Parasti šajos tirgus tipos ir reprezentēta naudas resursu kustība.
Naudas tirgū īstenojās īstermiņa(līdz 1 gadam) uzkrājumu kustība, kapitāla tirgū – vidēji- un ilgtermiņa(vairāk nekā līdz 1 gadam) uzkrājumu kustība.
Fondu tirgus ir naudas tirgus segments,ka arī kapitāla tirgus segments,kuri arī ietvēr sevī banku kredītu kustību.
Tirgus ekonomikā vertspapīru tirgus ir pamatmehanīzms kas pārdala naudas uzkrājumus.
Fondu tirgus struktūra.
Jebkurš fondu tirgus sastav no sekojošiem komponentiem:
Tirgus subjekti;
Tirgus;
Valsts regulēšanas un uzraudzības orgāni;
Pašregulējošas organizācijas ( vertspapīru tirgus professionālo dalībnieku apvienošanās,kas izpilda noteiktās regulējošas funkcijas, piem. NASDAQ ASV utt. );
Tirgus infrastruktūra:
1.tiesiskā;
2.informācijas (finansu prese, fondu raditāju sistēmas utt.);
3.depozitārā un norēķinu-klīringa tikls (valsts un privāt papīriem bieži eksistē atesevišķās depozitāra-klīringa sistēmas);
4.reģistrācijas tīkls.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties