Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:328228
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Finanšu tirgus ir svarīga mūsu dzīves sastāvdaļa. Mums ir vēlme nodrošināt finansiālu drošību. Investēšana vērtspapīros bieži vien ir nozīmīga darbība investoriem. Investējot akcijās, tiek iegūsta daļa no uzņēmuma, kas savukārt veido ekonomiku un uzlabo dzīves kvalitāti, radot darba vietas un ražojot produktus un pakalpojumus. Tādejādi, ja investoram pieder akcijas, tas ļauj viņam dot savu ieguldījumu pasaules ekonomikā un tās dinamiskumā.
Lai veiktu šīs investēšanas, vai lai iegādātos akcijas ir nepieciešama vieta, kur ir iespējams izvēlēties vērtspapīrus, kuros ieguldīt. To iespējamu padara vērtspapīru tirgi.
Lai investēšana būtu organizētāka, pastāv vairāku veidu vērtspapīru tirgi. Plašāk pazīstamie ir primārais un sekundārais tirgus, kas darbojas nedaudz atšķirīgi, un tomēr abi ir nepieciešami.
Šie vērtspapīru tirgi ir neiedomājami, bez dalībniekiem, kas padara iespējamu investēšanu vērtspapīros. Viņi ir tie, kas veido vērtspapīru tirgu. Biržas ir tās, kurās ir iespējams pārdot akcijas, un kuras rada iespēju uzņēmuma iegūt aizdevumu un investoram, ieguldīt naudu akcijās.
Šajā darbā tad arī tiks aplūkoti iespējamie vērtspapīru tirgu veidi, nedaudz pats vērtspapīru tirgus un arī nozīmīgu sekundārā vērtspapīru tirgus dalībnieks – Ņujorkas Fondu birža, tās vēsture, darbība mūsdienās un darbības rādītāji. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties