Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:838353
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.10.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Protams Māra Vindere ir tikai viena no daudziem vērtību veidošanās fenomena pētītājiem un analizētājiem. Vērtības un vērtību orientāciju dažādos aspektos ir aktualizējuši tādi zinātnieki un speciālisti savā jomā, kā A.Zdravosmislovs, O.Drobņickis un V.Tugarinovs, kas runā par vērtību subjektīvi objektīvo raksturu un atklāj vērtējoša cilvēka apkārtējās pasaules atspoguļojuma būtību. Pamatā visi psihologu un sociologu pētījumi latviešu vidū ir orientēti uz vērtību sistēmas veidošanās psiholoģisko mehānismu izpēti.
Secinot, varu apgalvot, ka vērtības veido katra cilvēka izvēles, jeb kopumā visu dzīves ceļu. Protams, analizējot autoru teorijas dažādos laika periodos, redzams, ka cilvēku vērtību sistēma ir pakārtota atbilstošajam laika periodam un aktualitātēm, bet nenoliedz vērtību nozīmīgumu arī mentālajā ziņā. Līdz ar to vērtību apzināšanās kļūst par vienu no cilvēka pašattīstības un pašizaugsmes veicinātājiem, jeb- garīgi nobriedis cilvēks ar savu subjektīvo spēju tiecas iederēties apkārtējā pasaulē, pats tā vai citādi piedalīties vērtību radīšanā un pilnveidošanā. Redzams, ka vērtību nozīme cilvēku dzīvē ir bijusi aktuāla un pētīta jau kopš cilvēces pirmssākumiem, turpinot to analizēt līdz pat šodienai ne tikai ārvalstu filozofu vidū, bet arī latviešu profesionāļu vidū, kas atkārtoti norāda uz to nepieciešamību un nozīmīgumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties