Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:497867
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Dzirdot vārdu vērtība cilvēki šajā urbanizētajā vidē sāk domāt par naudas vērtību, mašīnas vērtību, līguma vērtību. Muļķīgi, bet fakts, ka mūsos šis vārds atstāj mantisko nozīmi. Kad mana literatūras skolotāja nemitīgi minēja šo vārdu, bet attiecināja to uz kādas grāmatas tēliem, es sapratu šī vārda duālo nozīmi. Joprojām atceros: kādas bija Poruka stāstā Cibiņa vērtības? Kādas vērtības iemantoja „Pērļu zvejnieka” tēli? Es sāku aizdomāties par cilvēciskajām vērtībām. Katram no mums piemīt savas vērtības, ko laika gaitā iegūstam vai arī zaudējam. Bet es vēlētos noskaidrot, cik lielu nozīmi bērnam atstāj pedagoga darbs? Kā un cik daudz pedagogs var bērnā kultivēt kādas labās vērtības, cik daudz viņš tās var mainīt? Bet pats svarīgākais, kāda ir vērtību nozīme audzināšanā? Un kā strādāt, lai mācību procesā bērns uztvertu būtību un nozīmi cilvēciskām vērtībām?
Kas ir vērtība? Skaidrojošā vārdnīca vēstī, ka tie ir lietas, fakti, parādības, paradumi, principi, kam piemīt pozitīvo īpašību kopums un ko cilvēks savā apziņā uztver kā sev vai citai personai būtiski nozīmīgus, vēlamus konkrētos vēsturiskos apstākļos, noteiktā kultūrā un konkrētā sabiedrībā, kā arī kas sekmē viņa personības veidošanos.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties