Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:605016
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums un secinājumi

Homēra eposs iekļauj sevī divas lielas poēmas par grieķu senajiem varoņiem. Lasot eposus, ir iespējams gūt ieskatu Homēra laikmeta sabiedrībā, attiecībās un tā laika cilvēku attieksmē pret dzīvi. Homērs uzrunā sava laika varoņus un stāsta viņiem par seno laiku varoņiem.
Eposā “Odisejs” bija vairāk uzsvērta cilvēka mērķtiecība, savukārt “Iliādā” – gods kara laukā. Lai gan abus eposus rakstījis viens cilvēks, to doma krasi atšķiras.
Abi Homēra eposi – “Iliāda” un “Odiseja” ir bagāti ar cilvēka vērtībām. Protams, tiek parādītas arī negatīvas vērtības, piemēram, pārāk liels lepnums, asinskāre un vardarbība, kā arī krāpšanās un melošana. Taču, neskatoties uz tām, Homērs ir īpaši akcentējis pozitīvās vērtības. Tās palīdz eposu varoņiem sasniegt savu mērķus, iegūt godu un slavu, kā arī dzīvot harmonijā ar sevi.
Labestība, neatlaidība, savaldīšanās, nepadošanās kārdinājumam, lojalitāte – tās ir vērtības, kas piemīt izcilam varonim un tiek apspēlētas visās eposu daļās. Jāatzīst, ka katru no tām var iedalīt un izpētīt sīkāk. Tas parāda, cik iespaidīgi ir Homēra eposi. Pat pēc divtūkstoš gadiem jebkurš var smelties iedvesmu un mācīties, no tajos izteiktajām vērtībām. Mūsdienās “Odiseja” jau ir kļuvusi par simbolu: eposa nosaukums apzīmē garu, piedzīvojumiem bagātu ceļojumu, bet Itaka – galamērķi jeb ideālu uz kuru tiekties.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1382722
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties