Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:681001
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ventspils pilsētas īss raksturojums    2
2.  Struktūra    3
3.  Sociālās programmas    6
4.  Par Ventspils pilsētas pašvaldības 2000.gada budžeta izpildi    8
5.  Pašvaldības laboratorija    16
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlējos aplūkot Ventspils pašvaldību, jo Ventspilī dzīvo man pazīstami cilvēki, kuri ar lielāko prieku dalījās savās domās par pilsētu, tā ļaujot man subjektīvi un objektīvi novērtēt Ventspili. Arī aizbraucot uz Ventspili, varu apskatīt pilsētu un pārliecināties par labajiem vārdiem, ko paši ventspilnieki saka par viņu pilsētu, redzot, cik kārtīgi tā ir sakopta un uzturēta, cik patīkami ir pastaigāties pa pilsētām un apskatīt ostu, jaunuzcelto lielo sporta kompleksu utt. Tiek aprakstīta Ventspils Domes struktūra, sociālās programmas, bet sīkāk apskatu 2000.gada budžeta izpildi un laboratoriju, kas man likās diezgan interesanta. Pārējie Ventspils pašvaldības uzņēmumi, lidosta, augstskola, labiekārtošana, infrastruktūra un visbeidzot pārvalde tiek aprakstīti pielikumā.
Ventspils ir 700 gadu sena pilsēta pie Baltijas jūras. Tā nav tieši samērojama ar pasaules lielākajām metropolēm, taču 20.gs. pēdējos gados īsā laikā Ventspils is spējusi pārtapt no mazpilsētas par lielāko tranzīta ostu Baltijas jūras baseinā un ierindoties Eiropas vadošo ostu skaitā. Īpaši sekmīgi pilsētas attīstības tempiem bijuši 1996. – 1999.gadi, kad noris pilsētas infrastruktūras sakārtošana, darbu uzsākusi Ventspils Augstskola, Olimpiskā sporta halle, peldbaseins, aktivizējusies kultūras dzīve.
Ļoti būtisks notikums ir arī Ventspils Brīvostas kanāla padziļināšana 1998.gadā, pēc kuras ostā var ienākt kuģi ar 12000 tonnu kravnesību. Tādejādi pastiprinās Ventspils ostas konkurētspējas starptautiskajā kravas pārvadājumu tirgū.
Taču pats nozīmīgākais, kas ir noticis ar Ventspili un tās iedzīvotājiem šajā laika posmā, ir savu spēju apjausma. Atradinoties no lokālās domāšanas stereotipiem, Ventspils īsā laikā ir apzinājusies sevi kā būtisku Eiropas un pasaules ekonomikas aprites sastāvdaļu. Pēdējos gados ir mainījusies ventspilnieku filozofija, valsts un pilsētas ekonomikas izpratne. Viss, kas tiek darīts, tiek samērota ar domu, ka piederam pie demokrātiskas valsts, Eiropas Savienības nākamā dalībvalsts. Ikdienā tiek izvirzīts visaugstākās prasības attīstības tempu ziņā.
Ventspils – zilas jūras, zaļa priežu meža ieskauta pilsēta sola biznesam, atpūtai, izklaidei labvēlīgu vidi, kur ventspilnieki ir atvērti pasaulei un paši sev.
Struktūra.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1224098
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties