Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:900943
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Proporcionālā vēlēšanu sistēma un demokrātija Latvijā    5
  Saeimas vēlēšanas    6
  Pašvaldību vēlēšanas    9
  Eiropas Parlamenta vēlēšanas    11
  Centrālā vēlēšānu komisija    12
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Iedzīvotājiem Latvijā, kuriem nav, kāds ar likumu aizliegts iemesls, kapēc viņš nevar vēlēt ir iespējas vienreiz četru gadu laikā doties vēlēt par Saeimu un pašvaldību, kā arī vienreiz piecu gadu laikā par Eiropas parlamenta deputātiem.
Jebkuram cilvēkam, kam interese un vēļme, ja tas nav aizliegts ar likumu ir visas iespējas tikt ievēlētam gan Latvijas Republikas Saeimā, gan pašvaldībā, gan Eiropas Parlamentā par deputātu.
Latvijas Republikā ir propocionālā vēlēšanu sistēma, jo tā atbilst visvairāk deomokrāiskas valsts principiem un īpastnībām. Šī proporcionālā vēlēšānu sistēma sniedz 90-98 procentus pilnīgas proprcionalitātes. Un tas ir ļoti labs rādītājs.
Lai partija tiktu ievēlēta, tai ir jāpārsniedz piecu procentu robeža. Tas ir tapēc, lai Latvijā mazinātu pēcpadomju politisko spēku sadrumstalotību. Es uzskatu, ka šī sadrumstalotība ir palīdzējusi Latvijai tikt vaļā no pēcpadomju politiskās ietekmes, taču, kad šī ietekme tiks pilnībā izskausta, domāju, ka priekš Latvijas valsts attīstības un nākotnes, kā arī, lai Latvija varētu pilnvērtīgi sekot laikam līdzi, būtu jāgroza šis likums. Protams, vieglāk ir pieņemt lēmumus ja nav neviena cilvēka, kas domā savāk un drīkst paust savu viedokli, jo viņam nav lielo partiju aizmugures, taču tas palīdzētu jauniem cilvēkiem tikt Saeimas “krēslos” un sniegt savus, jaunos un mūsdienīgos ieteikumus, kas palīdzētu valsts attīstības procesiem.
Saeimas vēlēšanu sistēmas un Pašvaldības vēlēšanu sistēmaslielākā atšķirība Latvijā, ir tā, ka Pašvaldības vēlēšanās cilvēkiem ir noteikts vēlēšanu iecirknis, kurā ir jāiet izteikt sava griba, jāiet vēlēt, taču Saeimas vēlēšanās drīkst doties uz jebkuru vēlēšanu iecirkni Latvijā un izteikt savu gribu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties