Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:847232
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ikviens process sabiedrībā noris nepārtrauktā komunikācijā ar apkārtējo vidi – informācijas apmaiņas rezultātā, sabiedrības indivīds pavada komunicējoties ap 75% nomodā esošā laika perioda. Ikviena tirgus indivīda reputācija, stāvoklis sabiedrībā ir tikai un vienīgi atkarīgs no veidola, ko pats sev būs radījis – teicis, rīkojies.
Ikviens sabiedrības subjekts, lai spētu eksistēt un attīstīties mūsdienu vidē, „ir spiests” komunicēties ar citiem indivīdiem – sākot ar fizioloģisko vajadzību apmierināšanu un beidzot ar komunikāciju starpkultūru saskarsmē.
Ilgstoši sociālo zinātņu pārstāvji ar jēdzienu «starpkultūru saskarsme» saprata komunikāciju starp cilvēkiem ar dažādu etnisko piederību.
Uzņēmumam, izejot starptautiskā arēnā ir ļoti strikti jāpiedomā pie tēla, ko vēlas sev izveidot un saglabāt, līdz ar to arī darbinieku, personāla uzvedības saskarsmē ar apkārtējo vidi. Tāpēc veiksmīgas biznesa sarunas neapšaubāmi ir turpmākās sadarbības un panākumu atslēga.
Uzņēmējam ir rūpīgi jāpārdomā un jāizkopj savs vadības stils. Piemēram, runājot par Latviju, Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) profesionālās maģistra programmas profesors Šons Gafnejs norāda, ka: "Latvijā vēl nav sava, pilnībā izveidota vadības stila – ir jaušama gan strikto un skaidro prasību cauraustā vācu vadības stila (formālas, strikti un skaidri definētas attiecības – skaidrs, kādam jābūt darbinieku un vadītāju kompetences līmenim un kas katram jādara), gan uz pārrunām un personībām orientētā skandināvu vadības modeļa ietekme (lielāka loma ir nevis striktiem spēles noteikumiem, bet gan personībām un dialogiem, pārrunām komandā) ”.
Cilvēki, kuri darbojas starptautiskajā vidē bieži saskaras ar dažādām starpkultūru komunikācijas īpatnībām un problēmām, kuras var arī radīt vilšanos dēļ to neskaidrības un neprognozējamības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1140472
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties