Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:458641
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ar “Veco ļaužu etniskās problēmas aprūpes institūcijā” saprotot visas tās problēmas, kas izriet no dažādu etnisko grupu pārstāvju piespiedu atrašanās noteiktā kopīgā teritorijā - sociālās aprūpes institūcijā jeb pansionātā. Lielākoties vecie cilvēki aprūpes institūcijā nokļūst slimības dēļ, jo mājās nevienam nav laika rūpēties vai tādēļ, ka ir zaudējuši visus savus tuviniekus un vieni paši nav varējuši uzturēt dzīvokli, vai arī nav bijis iespējams sadzīvot ar tuviniekiem, bet reti ir gadījumi, kad tā ir vecā cilvēka brīva un bez nosacījumu izvēle. Ja jau bieži vien veciem cilvēkiem ir grūti atrast kopīgu kontaktu ar saviem tuviniekiem, tad kā tas ir, kad cilvēks samērā lielā vecumā nokļūst vidē, kur visi cilvēki ir savstarpēji sveši un dažādi pēc tautības, izglītības, vecuma, uzskatiem un citiem faktoriem. Manuprāt, vienas no būtiskajām atšķirībām, kas rada noteiktu komunikācijas un integrācijas barjeru, ir dažādu etnisko grupu līdzāspastāvēšana un katras personas uzskati par kādu citu etnisko grupu, kas veidojušies viņa dzīves laikā.

Tēmas izvēli pamatoju ar to, ka veco cilvēku īpatsvars ik gadu palielinās ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, kas saistīts ar vispārējā mūža ilguma palielināšanos, ko veicina jaunas tehnoloģijas, medicīnas attīstība utt., bet tomēr veciem cilvēkiem un viņu problēmām netiek pievērsta, manuprāt, pienācīga uzmanība salīdzinoši kā tas ir ar bērniem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties