Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Vārdu krājuma paplašināšana 4 - 5 gadīgiem bērniem, izmantojot didaktiskās spēles

     

    Referāts36 Pedagoģija

6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:673215
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 33 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
• Didaktisko rotaļspēļu pielietojums sniedz iespēju organizēt pedagoģisko procesu, kura gaitā tiek īstenota bērna runas prasmju un iemaņu attīstība.
• Rotaļnodarbību gaitā, pamatojoties uz pedagoga un bērnu runas aktivitāti attīstās dažādas bērnu runas sfēras: vārda nozīmes apzināšanās un vārdu krājuma papildināšanās, skaņu kultūras apguve, kā arī veidojas stāstīt prasme.
• Šajā vecuma posmā didaktiskās rotaļspēles palīdz labāk izzināt apkārtesošos priekšmetus, atšķirt un nosaukt to krāsas, formu un ar tiem saistītās darbības. Bērni sāk aizvien labāk apzināties dažādās atšķirības un līdzības starp priekšmetiem, kā arī saprot, ka dažādi pēc satura priekšmeti var būt vienādā krāsā.
• Didaktiskās rotaļspēles rosina bērnos interesi darboties, bagātina runas motīvus un veido pozitīvu fonu runas attīstībai. Tās ir dažādas, variatīvas, priecē bērnus un sniedz gandarījumu, kas vislabāk rosina bērnu runas aktivitāti nodarbībās un veicina to rezultivitāti.
• Didaktiskās rotaļspēles audzinošā nozīme ir tā, ka rada labvēlīgus apstākļus bērna aktivitātes, patstāvības un ticības saviem spēkiem izpausmei.
• Didaktisko rotaļu nozīme ir tā, ka bērnu zināšanu daudzveidīgai pielietošanai un prāta darbības aktivizēšanai tiek radīti dzīves īstenībai tuvi apstākļi.
• Didaktiskās rotaļas veicina bērnu pareizu savstarpējo attiecību veidošanos: prasmi kopā rotaļāties, saskaņot savas intereses ar kolektīva interesēm, palīdzēt cits citam un priecāties par biedra panākumiem. Rotaļās rodas iespēja veidot personības pozitīvās īpašības: godīgumu, patiesīgumu; tajās bērni vingrinās morālajā rīcībā, veidojas viņu morālā pieredze.
• Ar didaktiskām rotaļām pedagogs bagātina bērnu vārdu krājumu un attīsta viņu valodu. Bērnu valoda bagātinās ar īpašības vārdiem, darbības vārdiem, tā kļūst saturīgāka un izteiksmīgāka.
• Bērnu runas aktivitāti stimulē attīstoša, gramatiski pareiza un literāra pedagoga runa, kā arī bagāts uzskates un izziņas materiāla, kā arī radošajām rotaļnodarbībām paredzēto materiālu un priekšmetu arsenāls grupas telpā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1387464
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties