Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:558108
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

No kā gan sastāv mūsu ikdiena? Kā rit diena no dienas, stunda no stundas? Tā var būt miera pilna un saules pielieta, bet var gadīties, ka tai pāri savelkas tumši mākoņi. Bet kas gan tos mākoņus rada? Mēs paši vai varbūt citi ap mums?
Reiz mācītājs Juris Rubenis teica, ka visvairāk mēs ciešam no attiecībām ar citiem cilvēkiem. Un patiesi. Kāds nejauši jokā pateikts vārds var kādam tapt par bendes cirvi, kas kā rūsa mūsu apziņu un personību saēd un sagrauj. Jautājums ir par to, kas kuram izrādās vājais punkts. Vienam tā ir nenokārtota personīgā dzīve pēc vispārpieņemtiem sabiedrības uzspiestiem standartiem, citam komplekss par savu ārējo izskatu, vai neveiksme kādā izglītības vai darba procesā. Joks, bet tas kļūst par bendi. Tā no šīs šķietami nevainīgās izklaides tiek grautas cilvēku dzīves. Domāju, ka katrs būsim piedzīvojis, kad pēc citu izteikumiem "aptekas sirds". Bet tas šim procesam ir tikai sākums, ko sabiedrībā neviens vēl skaļi nesauks par vardarbību, bet palaižot grožus vaļā, tā iegūst arī savu redzamo formu un pilntiesīgu nosaukumu - vardarbība, kur tiek sists, emocionāli spīdzināts un izvarots.
Tādēļ izrietošs ir jautājums - kādēļ mēs viens otram to nodarām? Taču atbilde patiesībā ir ļoti vienkārša - līdz ar grēkā krišanu, kad mūsu dabiskā tieksme vairs nav mīlēt, bet iznīcināt. Jau Svēto Rakstu paši sākumi mums apliecina šīs rūgtās grēka sekas. Atbilde ir viegla, bet grūts ir process, kas mums ļauj atgriezties vienotībā ar sevi, Dievu, pasauli un kā dabīgu izpausmi apliecināt mīlestību, ne naidu, pateicības vārdus, ne nievas vai skaudību, palīdzīgu roku, ne priekpilnu skatu par otra nelaimi. Tas ir uz ko mums tiekties.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties