Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:752391
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Valsts funkcijas jēdziens    4
  Valsts iekšējās funkcijas    5
1.  Sabidriskās kārtības un drošības aizsardzības nodrošināšana    5
2.  Valsts ekonomiskā pamata un jebkāda īpašuma sargāšana    6
3.  Sociālo attiecību noregulēšana    8
4.  Kultūŗas un izglītības atbalsts    11
5.  Ekoloģikā aizsardzība    12
6.  Nodokļu un finanšu kontrole    14
  Valsts ārējās funkcijas    15
1.  Mierauzturēšanas un mierīgas līdzāspastāvēšanas nodrošināšana    15
2.  Valsts suverenitātes aizsargāšana    17
3.  Integrācija pasaules ekonomikā    18
4.  Lietišķo partnerattiecību un sadarbības globālo problēmu risināšana    19
  Nobeigums    21
  Izmantotās literatūras saraksts    22
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

„... lai nodrošinātu aizsardzību pret ārējiem un iekšējiem ienaidniekiem un ļautu cilvēkiem mierā baudīt sava čakluma, ražu un zemes augļus, ir nepieciešama vispārēja vara, kas stāv pār indivīdu. Prāts liek dibināt šādu vispārēju varu: tādā veidā, ka katrs visu savu varu un spēku nodod vienam vai vairākiem cilvēkiem. Ar to tiek apvienota visu griba. Šāds vienā personā apvienots daudzums veido valsti.” Šos zīmogos vārdus es izlasīju Dr. Reinholda Cipēliusa grāmatā „Vispārējā mācība par valsti”, tie vēl vairāk nostiprināja manu vēlēšanos rakstīt referātu par valsti. Lai labāk izprastu valsts darbību un tās nozīmi, es nolēmu rakstīt par valsts funkcijām. Tas ir ļoti interesants un nozīmīgs temats un, manuprāt, ikvienam Latvijas iedzīvotājam būtu jāzina savas valsts funkcijas, tās īstenošanas formas. Manā referātā „Valsts funkcijas” mērķis ir gūt pēc iespējas fundamentālāku izpratni par valsts funkcijām, to iedalījumu, realizēšanu un nozīmi mūsu ikdienā.
Ar valsts funkcijām saprot valsts iekšējās un ārējas darbības pamatvirzienus, kuros izpaužas un konkretizējas to šķiriskums, vispārcilvēciskā būtība un sociālais uzdevums. Valsts funkcijās ietilpst sargāt valsts ekonomisko pamatu un jebkādu īpašumu, regulēt saimniecisko dzīvi, atbalstīt kultūru un izglītību. Viena no nozīmīgākajām funkcijām ir regulēt attiecības starp sociālajām un etniskajām grupām, nepieļaujot konfliktus, un šādu konfliktu gadījumā būt arbitra lomā. Valstij ir jānodrošina katram cilvēkam aizsardzību pret līdzcilvēku patvaļu. Šodien īpaši nozīmīgas kļūst tās funkcijas, kas saistītas ar cilvēka veselību, dzīvas vidi un dabas resursu sapratīgu izmantošanu. Pastāv arī ārējās funkcijas – sargāt un nodrošināt neatkarību un savas valsts teritorijas neaizskaramību, pārstāvēt un aizsargāt savas tautas, kā arī atsevišķu pilsoņu tiesības un intereses citās valstīs, kopīgi ar citām valstīm risināt globālās problēmas. Lai to visu nodrošinātu, starp mūsu valsti un citām valstīm tiek slēgti starptautiski līgumi, tiek izveidotas dažādas organizācijas, kurās līdzdarbojas arī Latvija, piemēram, ANO, EDSO, Eiropas Padomes dalībvalstis, Rietumeiropas Savienības asociēta partnere, Baltijas Jūras valstu padomē, Ziemeļvalstu Sadarbības padomē.
Esmu arī apskatījusi funkciju īstenošanas formas savā referātā. Valsts savas funkcijas galvenokārt īsteno: ar likumdošanu, nosakot visiem pilsoņiem un iestādēm obligātas rīcības normas; ar valsts pārvaldes sistēmu, kas nodrošina tiesisko kārtību, bet par to tālāk referātā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127102
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties