Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:956715
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Latvijas Banka    4
1.1.  Latvijas Bankas pamatdarbība un funkcijas    4
1.2.  Latvijas Banka tirgus ekonomikā    6
1.3.  Latvijas Bankas veiktās operācijas 2007.gada gaitā    7
2.  Latvijas Bankas monetārā politika, ekonomiskā izpēte    12
2.1.  Monetārās politikas uzdevumi    12
2.2.  Ekonomiskā izpēte    14
3.  Latvijas Bankas risku pārvaldīšana tirgus ekonomikā    15
3.1.  Finanšu riski    15
3.2.  Pamatdarbības riski    17
  Secinājumi    19
  Priekšlikumi    20
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    21
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Banku sistēmā noteicoša loma ir centrālajai bankai jeb nacionālajai bankai. Latvijā centrālās bankas funkcijas pilda Latvijas Banka, kura realizē valsts naudas un kredīta politiku, glabā citu banku brīvos līdzekļus un rezerves, kreditē tās un valsti, kā arī vienīgā veic naudas.
2. Latvijas Banka ir Latvijas Republikas centrālā banka. Tā ir viena no svarīgākajām valsts iestādēm un veic likumā noteiktos tautsaimniecības uzdevumus.
3. Latvijas Bankas darbības galvenais mērķis ir, īstenojot naudas politiku, regulēt naudas daudzumu apgrozībā, lai saglabātu cenu stabilitāti valstī.
4. Saskaņā ar likumu „Par Latvijas Banku”, tai ir monopoltiesības izlaist nacionālo naudu – banknotes un monētas – kā vienīgo likumīgo maksāšanas līdzekli valstī.
5. Lai īstenotu bankas monetāro politiku, pilnveidotu valūtas tirgu Latvijā un nodrošinātu banku likviditāti, Latvijas banka izsolēs pārdod ar atpirkšanu un pērk ar pārdošanu no bankām latus par ASV dolāriem un eiro (veic valūtas mijmaiņas darījumus ).
6. Lai veicinātu naudas tirgus attīstību, kopš 1998.gada 12.janvāra Latvijas Banka aprēķina indeksu RIGIBID starpbanku noguldījumu procentu likmēm un RIGIBOR starpbanku kredītu procentu likmēm.
7. Saskaņā ar Valsts kases oficiālo informāciju septembrī valsts konsolidētā kopbudžeta finansiālais pārpalikums bija 19.4 milj. latu. To nodrošināja valsts sociālās apdrošināšanas budžeta pārpalikums (26.3 milj. latu), neliels pārpalikums bija arī valsts pamatbudžetā, bet pašvaldību konsolidētajā budžetā bija neliels deficīts. Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi septembrī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu palielinājās par 23.6% (t.sk. nodokļu ieņēmumi - par 13.3%), bet izdevumi (galvenokārt uzturēšanas izdevumi) pieauga par 20.0%. Budžeta ieņēmumu kāpumu veicināja saņemtie ES fondu līodzekļi un nenodokļu ieņēmumi.
8. Latvijas Bankas ekspertu gada inflācijas prognoze netiek mainīta: decembrī tā varētu būt 13-14%. Savukārt vidējā gada inflācija, ņemot vērā cenu kāpumu 1. pusgadā, 2008. gadā būs 15.5-15.8%.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties