Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:306621
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

„Ulmaņlaiki”, kas ilga no 1934.gada līdz 1940.gadam, ir pretrunīgi vērtēti, tāpat kā viņa rīcība 1940.gadā pēc PSRS ultimāta saņemšanas. Tomēr 1934.gadā pārmaiņas Latvijas politiskajā sistēmā bija nepieciešamas, un arī saimnieciskā dzīve tautas atbalstītā Ulmaņa vadībā uzlabojās. Es uzskatu, ka Kārļa Ulmaņa valdīšanas laikā ir vērojamas vairāk pozitīvais, nekā negatīvais. Tika uzceltas daudzas valsts nozīmes ēkas, uzlabota izglītības sistēma, notika strauja ekonomikas un saimniecības attīstība.
Kā vienu no svarīgākajiem pozitīvajiem Ulmaņa valdīšanas aspektiem es varu minēt vairāku nozīmīgu valsts ēku uzcelšanu un atvēršanu. Viņa valdīšanas laikā tika atvērta Latvijas kredītbanka, kuras uzdevums bija Latvijas finanšu sistēmas „atveseļošana”. Ar valsts kapitāla palīdzību tika veidoti jauni, lieli uzņēmumi, un pēc Ulmaņa vēlmes tika uzsākti monumentālās celtniecības projekti. Rīgā uzbūvēja Tiesu pili(tagadējo Ministru kabinetu), Finanšu ministrijas ēku, Armijas ekonomisko veikalu(tagadējo universālveikalu „Centrs”), Kara muzeja piebūvi pie Pulvertorņa, Ķemeru sanatorijas ēku, Ķeguma HES. Tika pabeigta arī Brīvības pieminekļa un Brāļu kapu celtniecība. Visi šie vērienīgie projekti palīdzēja risināt arī bezdarba problēmu, jo palielinājās darbavietu skaits. Šie realizētie projekti pierāda arī to, ka Kārlis Ulmanis rūpējās par Latvijas valsts attīstību!…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1128452
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties