Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:693478
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  SIA „Solana vispārējais apraksts    3
2.  Uzņēmuma misija, mērķi un stratēģija    5
3.  SIA „Solana” organizatoriskā struktūra    7
4.  SIA „Solana” iekšējā un ārējā vides analīze    9
5.  SIA „Solana” darbības plānu sistēma    11
6.  Darbinieku motivēšana uzņēmumā    12
7.  Vadīšanas stils SIA „Solana”    14
8.  Darba kultūra un neformālas grupas    15
9.  Kontroles sistēma SIA Solana    16
  Secinājumi    18
  Priekšlikumi    20
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) „Solana” reģistrēts LV Uzņēmuma reģistra Madonas nodaļā 1993.gada 9.maijā.
1999.gada 5. maijā IU „Solana” reorganizēts pārveidojot par SIA „Solana”
Uzņēmums nodarbojas ar pārtikas un saimniecības preču pārdošanu un pirkšanu gan vairumtirdzniecībā, gan mazumtirdzniecībā. Kā pamatdarbība ir mazumtirdzniecība, bet papilddarbība vairumtirdzniecība. Uzņēmumam ir izveidots mazumtirdzniecības veikalu tīkls, filiāles atrodas Madonā, Balvos, Daugavpilī.
Pateicoties neatlaidīgam darbam, tirgus izpētei, mazumtirdzniecības vietas attīstījās, apgrozījums nostabilizējas.
Visās struktūrvienībās ir izstrādāta un ieviesta paškontroles sistēma.
Uzņēmumā uz šo brīdi strādā ir 83 darbinieki, kas sekmīgi nodrošina uzņēmuma darbību un katrs nodarbojas ar tam uzliktajiem pienākumiem. Uzņēmuma īpašnieks ir ar augstāko juridisko izglītību un pietiekami lielu tirdzniecības pieredzi, kura pakļautībā ir direktora vietniece un tirdzniecības menedžeris ar augstāko ekonomisko izglītību, kā arī galvenā grāmatvede ar augstāko ekonomisko izglītību.
Kā redzams 1. attēlā, tad uzņēmumam paplašinoties, darbinieku skaits ir pieaudzis vairāk kā 2 reizes.
Uzņēmumam “Solana” ir izstrādāta sava stratēģija, tomēr Latvijas mazumtirdzniecībā situācija mainās ļoti strauji, it sevišķi tas vērojams pēdējos gados sakarā ar iestāšanos Eiropas Savienībā, kad tiek pārņemta Eiropas pieredze, patērētājs kļūst prasīgāks un izglītotāks visās jomās. Latvijā pēdējo divu gadu laikā tirgus situācija ir izmainījusies tik strauji, kā Eiropā tas parasti notiek aptuveni piecpadsmit gadu laikā.
Uzņēmuma “Solana” ilgtermiņa izvirzītais mērķis ir palielināt tirgus daļu Vidzemē un Latgalē, piesaistot un saglabājot klientus ar perfektu kvalitāti un augsta līmeņa apkalpošanu. No šā mērķa attiecīgi izriet nepieciešamība veidot un formēt personālu tā, lai mērķis tikti sasniegts pēc iespējas efektīvāk. Tas pats ietekmēs arī ārējās vides faktorus – ir jāveicina jaunu efektīvu piegādātāju izmantošana, jāatrod preces, kuras ir izdevīgāk realizēt utt.
Uzņēmuma mērķis ir:
būt tirgus līderim mazumtirdzniecībā un būt piegādātāju pirmajai izvēlei;
atvērt jaunus veikalus Valstī un aptvert 25% Latvijas mazumtirdzniecības tirgus;
izveidot klientu iecienītākos lielveikalu Daugavpilī un veikalus citās Latgales pilsētās.
Uz pašreizējo momentu uzņēmumam ir raksturīga strauja izaugsme. Uzņēmuma kopējie mērķi personālvadībs aspektā definē galvenās nostādnes un pamatfunkcijas, kas jāievēro uzņēmumā attiecībā pret darbinieku, lai nodrošinātu kvalitatīvu un produktīvu darbu, kā arī maksimāli ierobežotu kadru mainību. Tās ir: personāla dokumentācijas veidošana, personāla plānošana, atlase, adaptācija, izglītošana, motivēšana, virzība un karjeras plānošana, kā arī darba samaksas sistēmas izveide un pilnveidošana . Ārējās vides jomā galvenais darbs tiek pielikts, lai apzinātu konkurentus, to vājākās un stiprākās puses, kā arī patērētāju intereses, kas uzņēmumam ļaus saglabāt vadošās pozīcijas ārkārtīgi spēcīgas konkurences apstākļos.
Stratēģiskajos mērķos uzsvērts, ka tuvākajos desmit gados jāatver jauni veikali (sasniedzot kopējo tirdzniecības platību 30000 m2), jāpalielina apgrozījums piesaistot arvien jaunus vietējo preču un produktu ražotājus.
Taktiskie mērķi ietver sevī: pārdošanas apjomu palielināšanu un plānojot kredītsaistības.
Operatīvie mērķi galvenokārt saistīti ar zaudējumu samazināšanu, veikalu vadītāju kvalifikācijas paaugstināšanu un patīkamas iepirkšanās vides veidošanu.
Darba autore uzskata, ka tirdzniecības uzņēmuma “Solana” mērķi ir pārdomāti un konkurētspējīgi, tomēr to realizācijā būs nepieciešams ieguldīt lielu un neatslābstošu darbu. Būs nepieciešams attīstīt spēcīgu apmācības programmu mārketinga un pārdošanas jomā, reklāmas aktivitāšu un koordināciju jomā. Ņemot vērā uzņēmuma grandiozos apmērus un lielo nodarbināto strādnieku un apkalpojošā personāla skaitu, vērtīgi būtu veidot vienotāku iekšējo komunikāciju, kas sīkāk informētu darbiniekus par jaunumiem. Lielāku uzmanību vajadzētu veltīt presei un televīzijai, tā veidojot pastāvīgu klientu loku. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1182706
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties