Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:117944
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  TRENIŅŠ STARPKULTŪRU KOMUNIKĀCIJĀ    6
2.  UNGĀRI    9
3.  BALTIEŠI - IGAUŅI, LIETUVIEŠI, LATVIEŠI    10
4.  JAPĀŅU MENEDŽNENTS    13
  SECINĀJUMI    15
  LITERATŪRA    17
Darba fragmentsAizvērt

Biznesa un ekonomikas internacionalozācija ar visām tām izrietošajām sekām ir pārvērtusies par globālu problēmu. Uzņēmumi arvien lielākā mērā iegūst starptautisku raksturu. Uzņēmējdarbība ir „izgājusi tālu no nacionālajiem rāmjiem” un savā orbītā ievelk vairāk un vairāk cilvēku ar dažādu kultūras redzes loku. Rezultāta kultūru atšķirības organizācijā sāk spēlēt augošo lomu un stiprāk sāk iedarboties uz darbības efektivitāti. No šejienes arī rodas starpkultūru problēmas starptautiskajā biznesā. Tās ir pretrunas strādājot jaunajos sociāli kulturālos noteikumos, pamatojoties uz dažādību domāšanā, stereotipos starp atsevišķām cilvēku grupām. Cilvēces domāšanas formēšanās notiek ar zināšanu, ticības, mākslas, morāles, likumu, paražu un citām īpašībām un ieradumiem, kurus sabiedrība ieguvusi savas attīstības procesā un laikā. Izjust šīs atšķirības var tikai saplūstot ar jauno sabiedrību- jaunas atšķirīgas kultūras nesēju.
Starptautiskajā biznesā kultūras vides faktori rada vislielākās sarežģītības. Tieši tāpēc dažādu nacionālo kultūru korekta vērtēšana un adekvāta tās uztvere kļūst arvien svarīgāka. Ņemt vērā šos starpkultūras vides faktorus piespiež arī sarežģītā un daudzslāņainā (daudzlīmeņu, daudzpakāpju) kultūras struktūra, kas nosaka tās funkciju dažādību katra sabiedrības locekļa personīgajā un sabiedriskajā dzīvē.
Lai gan pasaule kļūst relatīvi mazāka, jo cilvēki arvien vairāk satuvinās un saskarsmē izmanto dažādus uzvedības standartus, joprojām ir svarīgi zināt, ievērot un cienīt citu tautu paražas. Nacionālais raksturs, mentalitāte un psiholoģija ietekmē uzvedības normas. Vietējo paražu un standartu zināšana atvieglo saskarsmi ārvalstīs, ka arī dod iespēju izrādīt ciemiņiem atbilstošu cieņu pašu mājās. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties