Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:970234
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Literatūras apskats    5
1.  Vācijas gaisa spēku attīstība līdz 2. pasaules karam    7
1.1.  Spānijas pilsoņu karš    7
2.  “Luftvaffe” operācijas 2. pasaules kara laikā    9
2.1.  Zibenskarš    9
2.2.  Kauja par Lielbritāniju    10
2.3,  Operācija “Barbarosa”    11
3.  “Luftvaffe” flote    14
3.1.  ‘‘Luftvaffe’’ iznīcinātāji    14
3.2.  Bumbvedēji    18
3.2.1.  Bumbvedēju trio    19
3.3.  Izlūklidmašīnas    21
  Nobeigums    24
  Izmantotā literatūra    25
  Pielikums    26
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Gaisa spēki Otrajā pasaules karā bija noteicēji starp kaujas uzvaru un sakāvi, un turpmākajos gados to loma tikai palielinājās, radot jaunas aviācijas nozares funkcijas, piemēram, izlūkošanu, un jaunus lidaparātus, kā piemēram, helikopterus.
‘‘Luftvaffe’’ Otrajā pasaules karā bija vieni no spēcīgākajiem gaisa spēkiem pasaulē un kalpoja kā Hitlera varas simbols. To atbalsts armijai bija milzīgs, sākot no karavīru un tehnikas transporta un beidzot ar gaisa kaujām un bombardēšanu. Vācu inženierzinātne ir iegājusi vēsturē kā ļoti attīstīta un kvalitatīva, un ‘‘Luftvaffe’’ lidaparāti to apliecināja savā kaujas spējā. Tie bija ne tikai atbilstoši savam laika periodam, bet pat pārāki par to. Tika eksperimentēts ar jauniem dizainiem, piemēram ‘’lidojošais spārns’’ (“Horton Ho 229” vai “Messerschmitt Me 163”) un jauniem lidošanas veidiem, kā piemēram, helikopteri vai reaktīvie dzinēji.
Neskatoties uz to, ‘‘Luftvaffe’’ nespēja parādīt savu pilno kaujas potenciālu dažu būtisku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tās vadība, galvenokārt, Hermans Gērings, bija nepilnīgi savā amatā un savā ziņā kavēja kauju attīstības gaitu. H.Gērings kā Pirmā pasaules kara pilots neatzina jauno reaktīvo dzinēju lietojumu līdz Otrā pasaules kara beigām, tomēr reaktīvie iznīcinātāji varēja ienākt “Lufvaffe” flotē jau kara sākumā ar pirmajiem prototipiem kā “He 178”. Arī pats Ādolfs Hitlers bieži vien ignorēja savu komandieru ieteikumus un pārņēma vadību savās rokās, radot savstarpējas nesaskaņas. Otrkārt, ‘‘Luftvaffe’’ lielā mērā cieta sakāvi sabiedroto lidmašīnu vairākuma dēļ, ko nodrošināja rūpnīcu konveijera sistēma. Vācu inženieri uzskatīja, ka roku radīts produkts ir kvalitatīvāks un pārsvarā rūpnīcās tehnika tika ražota ar rokām, būtiski samazinot to saražoto daudzumu. Karā bieži vien uzvaru nosaka nevis kvalitāte, bet gan kvantitāte, kā to Otrajā pasaules karā parādīja Amerikas un Padomju Savienības armijas spēki. Treškārt, ekonomiskie apstākļi radīja materiālu trūkumu kopš 1943.gada, kad Vācija sāka zaudēt savas okupētās teritorijas, tādējādi cieta rūpniecība un jauno lidmašīnu modeļu produkcija.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties