Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:757455
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.07.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vācija ir valsts centrālajā Eiropā, kas ziemeļos robežojas ar Dāniju, austrumos – ar Poliju un Čehiju, dienvidos – ar Austriju un Šveici, bet rietumos ar Franciju un Luksemburgu, Beļģiju un Nīderlandi. Ekonomisko izdevīgumu Vācijai nodrošina atrašanās Centrālajā Eiropā starp daudzām augsti attīstītām valstīm, kur krustojas daudzi tirdzniecības ceļi un netālu atrodas daudzas svarīgas tirdzniecības ostas.
Līdz 5gs. beigām mūsdienu Vācijas teritorijā nebija valsts. Tikai pēc tam kad franku vadonis Koviss sakāva romiešus, viņš izveidoja karalisti, kuras satāvā ietilpa liela daļa Gallijas un DR-Vācijas. Kārlis Lielais apvienoja Saksijas, Bavārijas, Reinas, Franku un citas zemes. Taču pēc viņa nāves lielā impērija izjuka un tās austrumu daļa kļuva par Vācijas impēriju. Barbarosa valdīšanas laikā 12.gs. vidū Vācijas impērijas robežas nozīmīgi izpletās. 6.gs. sākumā Vācijā notika reliģioza principa šķelšanās, tad savu darbību uzsāka Mārtiņš Luters.
30 gadu kara rezultātā (1618-1648) Vācija tika sašķelta vairākos desmitos caristēs un karalistēs, no kurām pati ietekmīgākā bija Prūsija. Pēc dažām veiksmīgām militārām kampaņām un starptautiskiem līgumiem Prūsijas kanclers Oto fon Bismarks gandrīz pilnībā atjaunoja Vācijas impēriju un par imperatoru pasludināja Prūsijas karali Vilhelmu. Vācijas impērija savus ziedu laikus sasniedza 1914 gadā, taču pēc sakāves 1.Pasaules karā un pazemojošā Versaļas miera līguma 1919.gadā valsts zaudēja daļu savu zemju. 1919.gadā Vācija tika pasludināta par republiku, balstoties uz konstitūciju, kas pieņemta Veimāras pilsētā un tika saukta par Veimāras republiku. Veimāras republika eksistēja līdz 1933.gadam, kad pie varas nāca nacisti un pasludināja trešā Reiha organizēšanu.1…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties