Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:359885
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

No loģistikas viedokļa iesaiņojuma svarīga funkcija ir fiziskās sadales atvieglošana, lietojot standartizētu tipveida taru un iesaiņojumu, izvēloties efektīvākas kravu vienības, vadot materiālu plūsmas loģistikas ķēdēs. Iesaiņojuma uni¬ficēšana dod iespēju projektēt un lietot standarta noliktavas un kravas apstrādes iekār¬tas, unificēt transporta līdzekļus un līdz ar to ievērojami samazināt fiziskās sadales loģistikas izmaksas.
Projektējot taru un iesaiņojumu, uzmanība jākoncentrē uz 4 svarīgākajiem faktoriem, uz kuriem koncentrējas arī IZZI uzņēmums: pirmkārt, iesaiņojuma izmēri, tiem jāatbilst kravas apstrādes iekārtām un tran¬sportlīdzekļu kravas telpai; otrkārt, iesaiņojuma izturība, tam jāiztur noteikts kravas svars un ārējais spiediens; treškārt, iesaiņojuma forma; ceturtkārt - iesaiņojuma dizains.
Vēl viena svarīga iesaiņojuma funkcija ir aizsardzī¬ba pret bojājumiem un zudumiem, saliekot preces noliktavās, kravu apstrādes laikā un transportējot. Iesaiņojuma aizsardzības funkcija ir tā spēja pasargāt produktu no agresī¬vas ķīmiskās vides iedarbes, mitruma, temperatūras izmaiņām, saspiešanas, izstiepšanas un citām fiziskām iedarbībām, tādām kā, piemēram, bojājumiem, kravas nozag¬šanas iespējām.
IZZI uzņēmums pieturas pie pārbaudītām vērtībām un neskatoties uz iesaiņojuma materiālu attīstības dinamiku un daudzveidību, IZZI tik un tā pieturas pie papīra un kartona iesaiņojumiem, kuri arī tirgū joprojām ir plaši pārstāvēti. Papīra un kartona iesaiņojums ir līderis dažādu produktu ie¬saiņojumam, pateicoties šādiem raksturojumiem: 1. universāls; 2. viegls; 3. izturīgs; 4. lēts; 5. ekoloģiski tīrs. Tomēr IZZI uzņēmumam svarīgi ir, lai materiāli un nepieciešamās iekārtas ir augstas kvalitātes, tāpēc tiek arī izmantoti droši iesaiņojumi.
Nekas arī neliecina, ka šie materiāli kādreiz varētu zaudēt savu pozīciju. Papīra un kartona industrijai nepārtraukti attīstoties, produktu iesaiņojumam poli¬mēri arvien vairāk tiek aizstāti ar koksnes vai citu dabisko šķiedru izejmateriāliem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1392013
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties