Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:337915
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Darba izstrādes gaitā tika apskatīts uzņēmuma ienākuma nodoklis un analizēti jauno likuma grozījumi, kas stājās spēkā ar 2009. gada 1. janvāri.
Jaunie grozījumi paredz to, ka nosakot apliekamo ienākumu, nodokļa maksātājs peļņu samazina par taksācijas periodā iekšzemes nefinanšu uzņēmumiem latos izsniegto kredītu gada vidējās svērtās procentu likmes un pirmstaksācijas periodu nesadalītās peļņas reizinājumu. Ja, piemēram, uzņēmumam 2009. gadā peļņa būs, piemēram, LVL 70 000, ko tas neizmaksā dividendēs, 2010. taksācijas gada apliekamo ienākumu tas varēs samazināt par summu, ko rēķina šādi: LVL 70.000 x L, kur L - Latvijas Bankas 2010. gadam noteiktā iekšzemes nefinanšu uzņēmumiem izsniegtā kredītu procentu likme. Tas rada stimulu kapitālsabiedrības īpašniekiem nesadalīt nopelnīto dividendēs, bet gan ieguldīt kapitālsabiedrības attīstībā, palielinot pašu kapitālu.
Jaunie grozījumi par ilgtermiņa ieguldījumu norakstīšanas kārtību veicinās patentu un preču zīmju reģistrāciju Latvijā, tādejādi palielinot privātā sektora ieguldījumu pētniecībā un attīstībā, kas tiks panākts ar ieviesto nolietojuma vērtību palielinošo koeficientu 1,5.
Lai atbalstītu uzņēmumus, kuri veic ievērojamus ieguldījums biznesa attīstībā un tā rezultātā tiem ilgākā laika periodā rodas nodokļu zaudējumi, zaudējumu pārnešanas periodu plānots palielināt no 5 uz 8 gadiem sākot ar taksācijas periodu, kas sākas ar 2010. gadu, līdz ar to tas nozīmē, ka 2002. gadā radušos zaudējumus varēs segt turpmākajos astoņos gados, līdz ar to tiks veicināta nodokļu režīma konkurētspēja attiecībā uz nodokļu maksātājiem, kas veic nozīmīgus ieguldījumus ražošanā, kurus piecu gadu laikā nav iespējams atpelnīt.
Kopumā var secināt to, ka veiktie grozījumi likumā „Par uzņēmuma ienākuma nodokli” ir ar pozitīvu ievirzi un veicinās labāku nodokļa aprēķināšanu uzņēmumos, kā arī veicinās nodokļa laicīgu iemaksu valsts budžetā. Darba mērķis ir sasniegts un visi darba uzdevumi ir izpildīti.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties