Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:175338
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Latvijas Republikas nodokļu sistēmas raksturojums   
1.1  Nodokļu veidi   
2.  Uzņēmumu ienākuma nodokļa nozīme budžeta ieņēmumos Latvijā   
3.  Uzņēmumu ienākuma nodoklis ( peļņas nodoklis ) ārvalstīs   
4.  Uzņēmumu ienākuma nodoklis Latvijā   
4.1.  Uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāji   
4.2.  Uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšana   
4.3.  Uzņēmumu ienākuma nodokļa nomaksa   
5.  Uzņēmumu ienākuma nodoklis nākotnē   
  Secinājumi un priekšlikumi   
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts   
Darba fragmentsAizvērt

Pēc otrā pasaules kara, pasaulē strauji sāka attīstīties gan tirgus ekonomika, gan nodokļu politika. Nodokļu politikas īstenošana valstī bija viena no aktuālākajām problēmām. Īstenojot nodokļu politiku bija nepieciešams ļoti ilgs laiks. Nodokļu sistēmai bija jābūt korektai attiecībā pret dažādiem nodokļu maksātājiem. Tai jābūt godīgai un jāaptver vienlīdz visi nodokļu maksātāji. Politiķu uzdevums ir veidot elastīgu, godīgu, efektīvu un vienkāršu nodokļu sistēmu. Tai jābūt izveidotai tā, lai nodokļu maksātāji varētu apzināties, kādi nodokļi un par ko tie viņiem jāmaksā. Nodokļu sistēmai jābut arī saprotamai un stabilai ilgākā laika posmā, lai nodokļa maksātāji varētu pieņemt ilgtermiņa lēmumus. Nodokļiem bija jābūt sabalansētiem, lai nodokļu maksātājs būtu apmierināts. Tomēr jāatzīst, ka nodokļi ir viens no nevēlētākajiem terminiem ik viena cilvēka leksikā. Tomēr, jāatzīst, ka bez nodokļu politikas nevarētu pastāvēt valsts. Nodokļu politikai ir ļoti liela nozīme valsts pastāvēšanā un attīstībā.
Tēma, kuru autors izvēlējies savam kursa darbam '' Uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšana un nomaksa ''. Tēma bija aktuāla jau pirms gadu simtiem, un tā ir aktuāla arī mūsdienās. Mūsdienās nepārtraukti tiek analizēta nodokļu politika. Nepārtraukti tiek veikti grozījumi nodokļu likumos. Likumi tiek papildināti un precizēti atbilstoši normatīviem, ko nosaka valsts. Ļoti būtiski grozījumi gaidāmi ar Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai, tātad pēc 1. Maija. Iestājoties Eiropas Savienībā Latvijai būs jāsaskaņojas ar Eiropas Savienības izvirzītajiem noteikumiem. Jau tagad ir izsniegtas direktīvas, kuras Latvijai būs jāsaskaņo ar Eiropas Savienību.
Kursa darbs sastāv no piecām daļām, kuras ietver plašu izklāstu par Uzņēmumu ienākuma nodokli valstī, par tā maksātājiem, atmaksu un nodokļa aprēķināšanu.
Kā vienu no galvenajiem uzdevumiem kursa darbā ir izpētīt un izanalizēt Latvijas Republikas nodokļu sistēmu, iepazīties ar Uzņēmumu ienākuma nodokli Latvijā un arī apskatīt Uzņēmumu ienākuma nodokļa likmes ārvalstīs. Iepazīties ar Uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājiem un izanalizēt nodokļa aprēķināšanu un nomaksas kārtību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties