Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:985405
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  UZŅĒMUMS, TĀ ATRAŠANĀS VIETA    5
  PAMATLĪDZEKĻI    7
  APGROZĀMAIS KAPITĀLS    9
  UZŅĒMUMA DARBĪBAS EFEKTIVITĀTES RĀDĪTĀJI    16
  Likviditātes rādītāji    17
  SECINĀJUMI    20
Darba fragmentsAizvērt

Šis finansu analīzes plāns veidots, lai izpētītu uzņēmuma finansiālo stāvokli uz šo gadu, kā arī ņemtu vērā iepriekšējo gadu finansu rādītājus un analizētu uzņēmuma finansiālo stāvokli, tā atrašanās vietu tirgū.
Finansu analīzei izmantoti uzņēmuma bilances un peļņas un zaudējuma rādītāji uz gada sākumu, Latvijas Republikas normatīvi akti un vispārējā un speciālā literatūra.
Finansu pārskata analīzes rezultāts dod informāciju tās lasītājam par uzņēmuma, ar ko viņi sadarbojas, biznesa stāvokli, progresu perspektīvām.
Šis finansu pārskats sniegs pietiekošu informāciju, lai varētu sagatavot biznesa plānu kredīta pieprasīšanai, kā arī sniegs informāciju uzņēmuma vadībai, lai izanalizētu iepriekšējā gada darbības rezultātus un izanalizētu uzņēmuma stiprās un vājās puses, izstrādāt priekšlikumus attiecībā uz gūtajiem rezultātiem. Uzņēmuma finansu analīze ir nepieciešama, lai noteiktu cik efektīvi tiek izmantoti ieguldītie līdzekļi, kā arī, lai noskaidrotu vai naudas līdzekļu daudzums uzņēmumā ir pietiekams.
Lai varētu izskatīt uzņēmuma finansu rādītājus, ir jāņem vērā uzņēmuma ne tikai finansiālie rādītāji, bet arī nozare, kurā tā darbojas, darbības specifika un izmantotie līdzekļi. Ņemot vērā katra uzņēmuma grāmatvedības datus, ir jāpievērš zināma uzmanība arī darbības ritumam, laikam, kurā uzņēmums atrodas, uzņēmuma darbības sfēras kopējam kopskatam un tirgus analīzei un konkurentu analīzei.
Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad uzņēmuma finansu rādītāji bija diez gan slikti, uzņēmums ir ieguvis stabilitāti, taču tā darbības sfēra ir pilnīgi atšķirīga no ražošanas vai tirdzniecības uzņēmumiem. Tāpēc daudzi rādītāji nesniedz pilnīgu informāciju par uzņēmumu un tā finansu rādītājiem, bet sniedz iespējamos datus, pēc kuriem varētu orientēties par uzņēmumu.
Aktuāla ir finansu pārskata analīze, un liela nozīme ir pareizai iegūto rezultātu interpretācijai, jo no tās ir atkarīga lēmumu pieņemšana. Finansu pārskatu analīzes rezultātā iegūtā informācija ir nozīmīga tās lietotājiem, lai viņi, lasot pārskatu, varētu iegūt noteiktu viedokli par uzņēmumu, ar kuru viņi sadarbojas, biznesa stāvokli, progresu un perspektīvām. Finansu pārskatu novērtējumu bieži veic pēc finansu un citu koeficientu aprēķiniem. Finansu analīze ļauj samazināt nedrošību, nenoteiktību, dod iespēju mazāk balstīties uz pieņēmumiem, minējumiem.
Tomēr ir situācijas, kad intuīcija ir nepieciešama un finansu analīze dod pamatu, lai to racionāli pielietotu. Finansu analīzes pamatrādītājus aprēķina, lai novērtētu situāciju uzņēmumā un izstrādātu priekšlikumus finansu rādītāju uzlabošanai vai saglabāšanai esošajā līmenī. Uzņēmumam finansu analīze ir nepieciešama, lai noteiktu, cik efektīvi tiek izmantoti ieguldītie līdzekļi, kā arī, lai noskaidrotu vai naudas līdzekļu daudzums uzņēmumā ir pietiekams. Kā arī, lai atklātu, kā uzlabot patreizējo stāvokli. Darba mērķis ir izvērtēt svarīgākos finansu analīzes radītājus, izmantojot konkrēta uzņēmuma datus, izteikt secinājumus uz izstrādāt priekšlikumus attiecībā uz iegūtiem rezultātiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties