Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:273089
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Efektivitātes teorija    3
  Efektivitātes uzlabojumi uzľēmumā - Berg & Larsen    5
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Lai procesus padarītu efektīvākus, ražīgākus un ātrāk pielāgotus, darbiniekiem sev jāuzdod sev jautājumus , kas, kurš, kur, kad, kā un kādus jautājumus.
Varbūt pirmais jautājums par procesu ir, kāpēc tas vispār jādara? Daudzi soļi pastāv tikai organizācijas inerces dēļ ("mēs to vienmēr esam darījuši tā"). Otrais jautājums varētu būt, kāpēc mēs to darām šādi? Tad jūs varētu uzskaitīt šādus jautājumus: Kas tiek darīts? Kas jādara? Ko var izdarīt? Kad tas notiks? un tā tālāk. Šie jautājumi un efektivitātes un ražīguma jēdzieni attiecas uz visiem procesiem, visām darbavietām, visu veidu organizācijām, visām nozarēm.
Organizācijām vajadzētu noteikt bāzes efektivitātes, ražīguma un pielāgojamības metriku. Citiem vārdiem sakot, viľiem būtu jānosaka viľu pašreizējie darbības rādītāji. Tad tiem būtu jāsalīdzina sevi ar vislabākās klases vai pasaules līmeľa organizācijām un jānosaka agresīvi mērķi vai mērķi uzlabojumiem. Visbeidzot, tiem jānosaka problēmu cēloľi un jānovērš, vai jāsamazina to ietekme.
Vadītāji nespēj saprast, cik lielā mērā viľu organizācijas un procesi ir efektīvi, ražīgi un elastīgi, ja vien viľi neizvēlas un neizmanto pareizo metriku. Protams, šo mērījumu rezultāti jāsaľem procesa īpašniekiem, lai viľi varētu uzlabot organizāciju un procesus. Tas ietver vadības procesus, kā arī zemāka līmeľa darba procesus. Pēc savas būtības vadības procesi var pozitīvi vai negatīvi ietekmēt citus darba procesus, jo tie bieži vien tie risina apstiprinājumus (paraksta), tostarp apstiprina nepieciešamās iekārtas iegādi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties