Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:890684
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Analītiskā daļa    4
1.1  Uzņēmuma izmaksas    4
1.2  Darba algas fonds un samaksa    4
1.2.1  Darba samaksas formas    5
1.2.2  Darba samaksas fonda plānošana    8
1.2.3  Darbinieku skaita plānošana    9
2.  Praktiskā daļa    10
2.1  Uzņēmuma darbības apraksts    10
2.1.1  Ražošanas tehnoloģiskais apraksts    11
2.1.2  Uzņēmējdarbības izmaksas    12
2.1.3  Darbaspēka rezultātus raksturojošie rādītāji    14
2.2  Iespējamie uzņēmuma problēmu risinājumi un to analīze    19
2.2.1  Darba samaksas formu pārskatīšana    20
2.2.2  Darbinieku skaita pārskatīšana    26
  Nobeigums    31
  Bibliogrāfiskais saraksts    32
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās uzņēmumi spiesti meklēt aizvien jaunas un jaunas metodes, kā paaugstināt sava darba ražīgumu, jo sīvā konkurence liek uzņēmumiem samazināt cenas un palielināt izdevumus produkcijas/pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, labākam servisam u.c. faktoriem. Tomēr menedžeri atklājuši kā ar mazākiem izdevumiem paaugstināt darba ražīgumu – darbinieku motivēšana. Darbaspēks ir katra uzņēmuma neatņemama sastāvdaļa. Tie ir cilvēki, kas spēj virzīt uzņēmumu attīstībā vai lejupslīdē. No šiem cilvēkiem ir atkarīgi dažādi rādītāji un jaunās iespējas.
Kursa darba mērķis ir ar teorētisko zināšanu palīdzību izstrādāt darbinieku motivācijas līmeņa paaugstināšanas projektu. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, ir nepieciešams veikt sekojošus uzdevumus: speciālās literatūras meklēšana un analīze; uzņēmuma iekšējās vides analīze, lai efektīvi novērtētu uzņēmumu un tajā esošo motivācijas sistēmu; ārējās vides un nozares analīze, lai novērtētu makro vides faktoru ietekmi uz uzņēmumu un tā darbības sfēru; anketu izstrāde, ar kuru palīdzību tiks savākta nepieciešamā informācija; motivācijas līmeņa paaugstināšanas iespēju analīze; priekšlikumu izstrāde.
Izvēlētais kursa darba pētījuma priekšmets ir darbinieku motivācijas līmenis, bet pētījuma objekts ir uzņēmums SIA „VP Market” jeb konkrētāk veikali „Saulīte”. Tā kā uzņēmums nodarbina vairāk kā 4,1tūkst. darbinieku, tad aptaujāt tik lielu darbinieku skaitu nebija iespējams. Tāpēc tika aptaujāti 100% viena Liepājas veikala darbinieki. Pieņemot, ka „VP Market” savu veikalu tīklu objektu darbību organizē pēc vienādiem principiem, tad viena veikala izpēte var dot arī pietiekamu informāciju par visu uzņēmumu veikalu tīklu darbinieku motivācijas līmeni.
Uzdevumu un mērķu sasniegšanai tika izmantotas šādas informācijas vākšanas un pētīšanas metodes: mārketinga analīzes metodes; mārketinga pētnieciskās metodes; datu salīdzināšana; ekonomiskās analīzes; statistiskās analīzes.
Kursa darba izstrādāšanai tika izmantota mācību literatūra, ekonomikas periodika, SIA „VP Market” nepublicētie dati un mājas lapa, intervija ar Liepājas veikala „Saulīte” direktoru, un tā darbinieku aptaujas anketas, veikalu „Rimi”, „Nelda”, „Elvi” un „Mego” mājas lapas un darbinieku aptaujas, kā arī elektroniskās publikācijas par nozari.
Uzņēmuma izmaksas ir ražošanai vai pakalpojumu sniegšanai nepieciešamos resursu patēriņš, kas izteikts naudas izteiksmē, kā arī izmaksas, kas nodrošina šo procesu norisi.
Plānojot izmaksas, ir būtiska to saistība ar ražošanas apjomu. Vērtējot izmaksas šajā aspektā, tās dalās pastāvīgajās (jeb fiksētajās) un mainīgajās izmaksās.
Pastāvīgās izmaksas noteiktā laika periodā ir nemainīgas un nav atkarīgas no ražošanas apjoma. Šīs izmaksas lielā mērā saglabāsies pat tad, ja ražošana samazināsies vai pat pilnībā apstāsies. Pie šīm izmaksām uzņēmumā pieskaita apdrošināšanas maksājumus, zemes un nekustamā īpašuma nodokli, apsardzes izmaksas, kredītprocenta maksājumus, administrācijas izmaksas un to pastāvīgo darbinieku darba algu, kuriem tā netiek aprēķināta kā gabaldarba izcenojums un attiecīgais sociālās apdrošināšanas nodokli u.c. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1157355
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties